Swift

Nyár indító SUMMER TAG


Sziasztok!
Na, ki örül még annyira a nyárnak, mint én? Vissza gondolva talán tényleg tavasszal volt utoljára az, mikor nyugodtan semmit tehettem. Túlestem életem első évzáró vizsgaidőszakán, két hónap erejéig lekerült a vállamról a tananyagok súlya. *örömkönnyek, tapsvihar*
Nina oldalán olvastam idén az első nyári TAG bejegyzést, és mivel ebben a mostanában borongós időben engem kifejezetten jobb kedvre derített, úgy gondoltam én is kitöltöm a kérdéssorát, ezzel magamnak, és nektek is meghozva a lendületet az igazi nyárkezdéshez!
Jöjjenek hát a kérdések!
Szereted a nyarat?
Igen! Ugyan én tavaszi gyerek vagyok, és a kedvenc évszak helyét attól semmi nem veheti el, az atomforró kánikulát én sem bírom, de kifejezetten szeretem a nyári időszakot. Ez talán annak is betudható,hogy világéletemben úton voltam, utazgattam, mászkáltam vagy szórakoztam nyaranta, így többnyire csak kellemes emlékeim vannak róla.

Mi a kedvenc ruhád ebben a hőségben?
Régebben a falra tudtam volna mászni már csak a szoknya gondolatától is, azonban tavaly nyáron felfedeztem, hogy az alakomat illetőleg jobban áll nekem egy "ápol és eltakar" szoknya, mint egy szűk rövidnadrág, idén nyárra pedig kifejezetten megszerettem a szoknyákat. Ha választhatok akkor a legnagyobb hőségben a maxiruhákat-és szoknyákat emelném ki kedvencként.

Nyáron inkább beltérben, vagy szabadban szoktál tartózkodni?
Igen. Egyaránt megvan mindkettőnek az előnyös, és a nem túl bizalomgerjesztő oldala is. Ha adott a környezet (pl. vízpart) akkor természetesen a lehető legtöb időt töltöm kinn, többnyire napozással, mivel így lehet szúnyókálni, a nyáresti partykról nem is beszélve. Nyáron a lakás csak akkor előnyös, ha a tájolás, vagy a klimatizálás miatt kellemes hűvös van benn, így kicsit ellazulhatunk kifújva magunkat egy röplabdázás, átdolgozott műszak, vagy csak a napozás után.

Mi a kedvenc jégkrémed/fagylaltod?
Nincs kifejezett kedvencem. Amikor van lehetőségem, akkor leginkább jégkását szoktam inni, igen, tudom mi van benne, néha ki is ráz tőle a hideg, de túl finom, vagy ha mindenképpen fagyizni akarunk, akkor egy savanykásabb, frissítő ízt választok, ami álltalában gyümölcsfagyit jelent. Alapjáraton sem bírom az émelyítően édes dolgokat, nyáron pedig a melegben csak még rosszabb a helyzet.

Mi a kedvenc nyári dalod?
Meghatározott kedvenc számom sem a nyárra, sem egyébként nincs. Mivel a jelenlegi telefonom memóriája igencsak korlátozott, így zenék sincsenek letöltve, így mindig rádiót hallgatok. A sorsra, na és persze a rádiósokra bízom, mire lépdelek az utcán.

Kedvenc nyári filmed?
Ugyanúy nem tudok kedvencet választani. Természetesen vannak az ilyen örök kalsszikusok, mint a Mamma Mia! és a limonádébb vígjátékok, de nyáron is ugyanolyan mindenevőnek számítok, mint az év össze többi szakaszában.

Mit szeretsz a legjobban, mikor strandolsz?
A barátaimat, és a napozás illatot. Valami nagyon furán lehet bennem összerakva, de a naptejemnek és a napsugarakat magábaszívott bőrömnek, mindig van egy olyan, összetéveszthetetlen illata, amitől azonnal jó kedvem lesz, feljönnek a boldog emlékeim. Egyedül sose járok strandra, így mindig jó szórakozás a barátokkal együtt elidétlenkedni a medence vagy a tóparton.

Mit utálsz benne?
A sok embert, valamint azt, ha vége a napnak és haza kell menni. Sokan nem hiszik, de piszkosul fájdalmas tud lenni, mikor megérzed, hogy elmegy a nap, és már csak a hűvös szél fújja a bőrödet.

Kedvenc emléked?
Az elmúlt két nyár. Ugyan voltak hullámvölgyei, de az az összesen 4 hónap amit a barátaim társaságáan töltöttem el a Balatonon felejthetetlen emlék marad a számomra. Sokat sírtunk, rengeteget nevettünk, kismillió őrült dolgot csináltunk, remek új embereket ismertünk meg. Erre a két nyárra mindig vegyes érzelmekkel fogok visszagondolni, hiszen boldog voltam, hogy megélhettem ott, azokkal az emberekkel, de tényleg elmondhatatlanul hiányzik. Most is, hogy látom sokan ugyanúgy lenn vannak a régiek közül, és nekem idéntől már nem állt módomban lemenni. Egyszerűen hálás vagyok azért a négy hónapért, úgy ahogy volt!

Mi a legviccesebb emléked?
Ismételten az előbb elmített nyarkat hoznám fel, és borzasztóan nehéz egy emléket kiválasztani... talán nem is tudok.

Mi a legrosszabb dolog, ami történt veled a nyáron?
Ami még friss seb bennem, az a tavaly nyár lezárása volt, ahol sajnos pár, egymást fokozó dolog miatt jópár, köztük több mint 10éves barátságom is megszakadt. Az sok ideig nagyon fájt, most is hiányoznak a régi barátaim, de azt megtanultam, hogy az élet nem állhat meg. Próbálok mindig csak pozitívan visszagondolni rájuk, hogy a szép közös emlékek maradjanak meg.

Többet szoktál költeni?
Egyáltalán nem. Nálam nyáron általában két opció van. Vagy dolgozom, és akkor azért nem költök, mert nincs időm elmenni elkölteni, vagy pedig itthon ülök/családdal vagyok. Az utóbbi eshetőségben pedig nem szükséges költenem, hiszen vagy itthon ülök, vagy pedig megveszik a szüleim helyettem a fagyit, strandbérletet, gumimatracot.

Hosszú vagy rövid haj?
Párszor már levágattam nyárra a hajam, minden alkalommal katasztrófa volt! Rendíthetetlen vagyok most már a hosszú hajamat illetően, hiszen ezt egy magas lófarokba, vagy bohókás kontyba felkötve alakítomki magamnaka a tökéletes klímát, amitől nem sül meg a tarkóm, hátam.

Napozás vagy szolárium?
Nyáron csak napozás! Szoláriumozni is szoláriumozok évközben néha, de azt inkább tavasszal, mikor készülök a nyári szezonra, vagy pedig télen, ha nagyon átfagytam odakinn, csupán pár percre befeküdni a gépbe egy igazi álom!

Mit szoktál csinálni nyáron?
Átalában mindig ilyenkor volt időm mukát vállalni, most kicsit több időt szeretnék eltölteni a családommal, hiszen évek óta sehova nem mentem velük nyaralni, valamint a megmaradt barátaimmal is, mivel évközben a különböző városokba való továbbtanulás miatt nem volt túl sok időnk egymásra.

Hol töltenéd az álomnyaralásod?
Lehet klisés dolog, de tengerparton. Még soha nem voltam a tengernél, és szeretnék egyszer elmenni egy igazi tengerparti nyaralásra, ahol as ziklákról ugrálhatok a vízbe és kis kempinges faházakban vagy lakóautókban alszunk, ahonnan a kilátás azonnal a tengerre néz.

Bikini vagy fürdőruha?
Ismételten helyzettől függ. Ha kifejezetten barnulás szempontjából megyek vízközelbe, akkor bikini, viszont ha egy csúzdapark van a menetrendben akkor fürdőruha!

Kedvenc nyári parfüm illat?
Nem szoktam a parfümömmel sem variálni, a megszokott kis illatom a sötétrózsaszín Police. Ez kellemesen édeskés, mégis ott van benne a lágy virágos illat is.

Kedvenc gyümölcs? 
Dinnye, jó hidegen, minden mennyiségben.

Kivel szoktad tölteni a legtöbb időt?
Eddig a barátaimmal voltam együtt 0-24 órában. Ez a szám most csökkenni fog, eloszlik a barátaim és családom között....de szerintem sok időt fogok itthon kettesben a kutyámmal is.

Milyen termékekt használsz nyáron?
Napolaj, napozás utáni spray, stift, bőrápoló testápolók.

Séta a szabadban, vagy csillagnézés az ég alatt?
Engem mindkettővel le lehet venni a lábamról.

Voltál már valami féle fesztiválon?
Nope...eddig még nem volt alkalmam/pénzem részt venni egy fesztiválon sem, ami a népszerű nyári fesztiválok kategóriába sorolható. Azokat jövőre terveztem!

Egy saját cikk, amit ajánlanál másoknak?
Hát mivel nyári TAG, így egy tavaly ilyenkori cikkemet venném elő, amit egy beugrós éjszakás műszakban írtam meg a recepción lévő gépről. :)
Szolárium kontra napsütés

Köszönöm, hogy végig olvastad a bejegyzésem, remélem elnyerte a tetszésedet! Nyugodtan töltsétek ki ti is ezt a nyári TAG kérdéssort, és küldjétek el nekem kommentbe a saját válaszaitokat! Kíváncsian várom őket! Sziasztok! :)

Ezek is tetszhetnek

0 Vélemény?

Flickr Images