Swift

Téli arcápolási rutinom


Sziasztok!
Ugyan az időjárás folyamatosan váltakozik a havazás és napsütés között; de még tagadhatatlanul benne vagyunk a télben. Ilyenkor szerintem fokozottan oda kell ügyelnünk bőrünk ápolására, főleg ha az arcunkról van szó. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek megvannak a maga arcápolási szokásai, és most szeretném én is bemutatni nektek az enyémet. Remélem az általam használt termékek körül találtok majd olyat ami nektek is elnyeri a tetszésetek!

Mára teljesen rászoktam arra, hogy nem használok sminket, de ettől függetlenül mindig áttörlöm az arcom egy kis olajos bázisú sminklemosóval vagy arctonikkal. Ezt a megelőző lépést követően jön az első fázis, az arcradírozás.Erre én a Neutrogena Visibly clear bőrradírját használom. A pink grapefruit illatát minden kozmetikumnál imádom, így nem volt kérdéses, hogy ennél a terméknél is ezt választom.Ez az arcradír mindennapos használatra is tökéletes; reggel is és este is. Nem pirosítja, irritálja a bőrt, meglepően puha érzést ad használat közben is ellentétben azokkal a bőrradírokkal, amiket eddig használtam,mégis szépen letisztítja a bőröm.
Ezt követően egy Garnier terméket masszírozok az arcomba, miről egy rövid bemutatót már egy korábbi bejegyzésemben találhattok. A tisztító gél-kefe nem csak a pattanások ellen nagyon hatásos, hanem szilikon sörtéinek köszönhetően mélyen tisztítja a pólusaimat így távolítva el a szennyeződések nagy részét. Ez a termék az abszolút kedvenceim közé tartozik, rendszeresen használom és ez már a harmadik flakon amit vásároltam. Benedvesített arcbőrre körkörös mozgással beledörzsölöm a kellemes illatú krémet, majd langyos vízzel leöblítem és megtörlöm az arcom. Ezt a műveletet minden termék használata előtt és után elvégzem.
Harmadik lépésként felviszem a Detox arcmaszkot ami egy L'oreal termék. Erről egy pontosabb értékelést és beszerzésének történetét egy korábbi bejegyzésben olvashatjátok. Itt annyi a a különbség hogy nem nedvesítem be az arcom, hanem a törülközőszáraz bőrömre kenem fel egy ecset segítségével a szürkés, és meglepően jó illatú krémet. Elég csupán egy vékony réteg, így kimondottan sok időre elég a tégely tartama. Hagyom megszáradni, így megmutatkozik minden pólus az arcomon amit mélyen kitisztít. Nem összekeverendő a sokat reklámozott Black Maskkal, mint én először hittem, őt ugyanis nem lehúzni hanem lemosni kell. Először mindenhol bevizezem kissé az arcom, fogy feloldódjon a megszáradt maszk majd bő vízzel lemosom és megtörlöm az arcom.  
Ezeket a lépéseket követően már csak az utókezelések vannak. Utolsó lépésként ismét egy Garnier terméket használok, a PureActive tisztító gélt. Ezt a kenőcsöt minden reggel használom a napi reggeli arctisztításom keretén belül. Benedvesített arcra viszem fel úgy, hogy mindössze egy nyomásnyit adagolok a bevizezett kezembe, összedörzsölöm mintha csak szappan lenne majd mikor habosodik átdörzsölöm vele finoman az arcom. Ez az alapból fekete gél légiesen puha fehér habbá alakul így is teljesen elpuhítja, elsimítja a bőröm végezetül ezt is lemosom majd törülközővel áttapogatom az arcom. 
Mindennek lezárásaként hogy teljesen megnyugtassam az arcbőröm egy régi jó barátomat hívom segítségül. A Garnier repairing care testápolóját egy eléggé fájdalmas időszakomban fedeztem fel. Életemben először égtem le 2éve nyár elején mikor a legkisebb mosolygás is szörnyen fájt az arcomnak. Nincs mit veszteni alapon vettem egy kis tégelynyit ebből a krémből és mindössze 2nap alatt csodát művelt az arcommal. Mindenféle kellemetlen, csípő érzés nélkül nyugtatta és hozta helyre az arcbőröm. Azóta sehova se megyek nélküle. Belőle kenek szét egy kicsit az arcomon a négy lépés bezárásaként.


Ezt a hosszadalmas műveletet többnyire hetente egyszer, vagy kényesebb időszakokban heti kétszer szoktam elvégezni mivel legalább egy félórát igénybe vesz. Ti milyen arcápolási termékeket használtok? Nektek s van ilyesféle rituálétok? Várom a válaszaitokat!

Ezek is tetszhetnek

4 Vélemény?

 1. Nagyon tetszett ez a cikk! :)
  Jó volt olvasni a Te arcápolási rutinod :)
  Puszi

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm Dzseni! Örülök, hogy tetszett! 😊❤️

  VálaszTörlés
 3. Nagyon érdekes volt látni, miket használsz :) azt a kefés arctisztitot én is nagyon szerettem, szép lett töle az arcom :)
  Szép napot :3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy érdekesnek találtad ^^ a kefés arctisztító valóban nagyon jó, nagy kedvencem nekem is ^^

   Törlés

Flickr Images