Swift

New Year; New Me?

Egy előző posztomban már leírtam a véleményem arról, hogyan tesznek fogadalmakat sokszor helytelenül az emberek, és szerintem hogyan lehetne egyszerűbbé, könnyen megvalósíthatóbbá tenni a kívánságlistát. Ahogyan a közösségi oldalalkat böngészem egyre több ,,New Year: New Me" képpel, kiírással találkozom, ami elgondolkodtatott.

Az ember természetéből adódóan valahogyan szereti többnyire halogatni a dolgokat. Legyen itt szó akár a házimunkáról, iskolai feladatról, diétáról, akármiről. Legtöbbször mindig kitűzünk magunk elé egy célt; jövő héttől, jövőhónaptól, holnaptól... de aztán mindig van egy holnaptól már tényleg. Ismerős, ugye? Nekem is az. Talán emiatt is terjedt el annyira az Új Év: Új Én életfelfogás,hiszen mi is lenne jobb egy kezdetnek, mint egy vadonatúj év? Igen ám, de az a Január 1 ugyanolyan nap, mint akármelyik másik, csak éppen több jelentőséget szentelnek neki az emberek. 
Mennyire befolyásolja a kinézetünk azt, hogy kik vagyunk? Nagyon sokan azzal kezdik az új évet, hogy kondi bérletet vesznek, elmennek fodrászhoz, beiratkoznak valamiféle fejlesztő tanfolyamra. Ezek mind mind a mi lelkünk babusgatására szolgálnak. Természetesen előfordul, hogy csak a tudatalattink játszik velünk és teljesen véletlenül pont az új évre időzítjük a dolgainkat. Igen, tudom, én hasonlóképpen cselekedtem.
Régóta furkálódott bennem már a gondolat, hogy szeretnék leállni a folyamatos szépségipari termékek használatával. Már karácsony előtt eljutottam arra a pontra, hogy nem kértem több időpontot a manikűrösömhöz, valamint szilveszter ellőttre egyeztettem a fodrászommal egy időpontot, hogy varázsolja vissza az eredeti hajszínemet. Így nálam a címben található mottóm ugyan valamilyen szinten megtalálható, de inkább New Year: Too Old Me formátumban a leghelytállóbb. Egy kivételt itt is élvezek; megérkezett a szemüvegem, így az az egy dolog új rajtam.
Természetesen nekem is vannak terveim 2018-ranézve; legyen itt szó anyagi-és látszatbeli tervekről. Eddig érzem magamban a motiváltságot, a tenni akarást, de még csak január eleje van, nem?  
Nektek milyen terveitek vannak az évre nézve? Mi a véleményetek az év eleji újrakezdésről? Kíváncsian várom a válaszaitokat!

Ezek is tetszhetnek

0 Vélemény?

Flickr Images