Swift

Must have 2018

Sziasztok!
Lassan itt az év vége, ilyenkor az ember végigveszi a maga mögött hagyott időt, átlapozza a hibái hatalmas albumát és megfogadja, hogy a következő év más lesz. Leszokom a dohányzásról, keményen fogok sportolni, fogyókúrázom, rendesen tanulok, stb. Ezek a legalapabb dolgok, amit az ember felír a fogadalomlistájára; mégis nézzünk magunkba; az ilyenek többsége úgyse valósul meg. Én is számtalanszor estem már ebbe a verembe utána meg csak magamat ostoroztam, hogy lusta voltam, figyelmetlen voltam, csinálhattam volna jobban is...de akkor miért nem? Az embernek sokszor van egy olyan alap természete, hogy amit kényszerből elé helyeznek azt már csak azért sem csinálja meg, még akkor is ha ez csak tudatalatti dolog.
A 2018-as évre természetesen nekem is megvannak azok a dolgok, amiket szeretnék véghezvinni, remélem a lehető legnagyobb sikerrel. Magamról tudom, hogyha egy dolgot muszájból kell megtennem, még ha amúgy élvezetes számomra a cselekvés; akkor se vesz rá a lélek, hogy belekezdjek. Ellenkezős természetű vagyok, mit lehet ezzel kezdeni?
Az évre egy olyan módszert próbálok ki, ami nem kötelezően szedi listába a teendőket, hanem csak felkínálja a lehetőséget az elvégzésre. Egyfajta bakancslista hangulata van, főleg mivel sok olyan elemet tartalmaz ami attól függ, én mennyit teszek érte. Gondolok itt egy film megnézésére vagy valami megvásárolására.
Az első dolog amit úgy gondoltam, hogy berakok a listámra az a szemüveg. Így elsőre talán furcsán hangzik ennek a listázása, de jól ismerem már magam. Nagyjából egy hete derült ki hivatalosan is amit eddig tudtam; szemüvegre van szükségem. Már tényleg sokszor cikinek éreztem mikor nem csak a nagy előadótermekben, de már a kis átlag gimnazista osztályterem méretű szobákban tartott előadásokon is a hátam mögött ülő csoporttársam mondta meg mi van a táblára írva. Nem kaptam nagy szemüveget így többnyire csak az órán kell majd viselnem; és itt jön a lényeg. Tudom magamról, hogy ami nem kell hogy a kezemben legyen induláskor; mint például a kulcsom vagy a termoszom; az sokszor itthon is marad. Ezt szeretném elkerülni először ebben az egy évben és majd a továbbiakban is. Ha már megcsinálják a szemüvegem; akkor ne csak dísz legyen a tokban, hanem ki is tudjam használni. Ám ahogyan egy tanárom is mondta nekünk szinte az első órán ,,Ohh látom vannak néhányan akik szemüvegesek. 1,2,3...Ne aggódjatok a harmadév végére mind azok lesztek!" És már megint úgy látszik beigazolódik amit mond....néha már kezdi valóban piszkálni, hogy neki mindig igaza van.
Kicsit sablonosnak hathat a következő pontom, de szeretném lecserélni a telefonomat. Jelenleg egy Huawei P9lite büszke gazdája vagyok, azonban ez a csúcsszuper kis készülés sem tagadhatja le Androidos mivoltját. Szégyen, nem szégyen sokféle telefon megfordult a kezeim között már és nagyon soknak ugyanazok a hibái buktak ki az idő múlásával. Szó mi szó elegem lett az Android frissítéssel sem megoldható hibáiból és nem akarom pár havonta szervizbe hordozgatni a telefonomat a csodára várva. Már egy korábbi posztomban kifejtettem a véleményem az IPhoneal kapcsolatban, és mint kitalálható/olvasható volt; a következő évben, ha lehet olyan tavasz körül szeretnék beruházni egy almára. Nem lételemem a legújabb modell vásárlásra, egy úgymond réginek számító darabot néztem ki magamnak, természetesen saját pénzből összegyűjtve. Volt már Apple készülékem, hibátlanul működött pedig az tényleg egy jó régi darab volt.
Nem tudom, hogy ki milyen szinten tartja furcsának ezt egy egyetemista szájából, de szeretnék ingyen munkát vállalni. Az-az gyakorlati helyet keresni, ahol a nyáron dolgozhatok. Ezzel persze mindössze csak a tapasztalat-és ismerősszerzés a célom, hiszen az ilyen gyakornoki munkákért fizetés nem igen szokott járni. Pár helyet már kinéztem magamnak, amiktől amíg nem ékezik végleges válasz nem igazán szeretnék beszámolni. Mivel az ilyen gyakorlatokat egyhuzamban több hétig kell csinálni, így a helyszín megválasztása kissé problémás, nagy valószínűséggel egy egynyári költözést von majd maga után. A lényeg a lényegben, igazán boldog kisdiák lennék ha sikerülne bejutnom a kinézett helyek egyikére.
Ismét egy shoppingolós, költségbe verem magam pont a listámban, de ezt nem hagyhattam ki. Régi szenvedélyem a fényképezés, gyerekkoromban sokat jártunk kirándulni, imádom a természetfotókat és a régebbi iskoláimban fotópályázatokon is részt vettem, ahonnan díjakat is hoztam el. A fotózás, videózás a mostani szakommal is nagyban összefügg és ugyan van egy kis hobbikamerám , de szeretnék beruházni egy jobb kategóriás fényképezőgépre. Nagyon sok helyen néztem már rengeteg típust, márkaügyileg leginkább a Nikon felé kacsintgatok, hiszen az ő gépeire eléggé nagy a a teríték a plusz lencsék terén is, valamint árkategóriába sem verdesi az egeket. Természetesen vannak csilliárdos szerkezetei is, de azokhoz még túlságosan amatőrnek számítok. Ezt a vásárlást szeretném még Szeptember előtt megejteni, de a legjobb a nyár előtt lenne, hogy ha kell, akkor a gyakorlati helyen is esetleg használni tudjam.
Az egyik legfontosabb dolog amit kiemelnék a céljaim közül az pedig az egyetemi tanulmányaim. Sajnos nem sikerült bejutnom az államilag támogatott részre, így most kimagaslóan jól kell teljesítenem az előttem álló két vizsgaidőszakban, hogy szeptemberben már csak "zsebpénzként" létezzen a tandíjam. Az első vizsgaidőszakom már elkezdődött és sajnos becsúszott mát két rosszabb jegyem. Egyenlőre nem pánikolok, hiszen még van egy hónapom javítani, és az eddigi többi vizsgám kifejezetten jól sikerült, így nincs elveszve a remény. Mindössze jobban oda kell tennem magam, a filmsorozataim nézése helyett a jegyzeteimet kell olvasnom, valamint előretekintve következő szemeszterre; ki kell használnom a szorgalmi időszak adta időt is, hogy a vizsgaidőszakba ne nehezedjen rám az összes anyag egyszerre. Úgy érzem talán kezd tényleg benőni a fejem lágya. A tanulás mellett a blogomra is szeretnék sokkal több időt fordítani. Már elkezdődtek egy új tervezetnek a háttérmunkái ami ha jól megy januárban meg is nyitja kapuit, ezzel még tovább tágítva az oldalam tartalmát.
Utolsó pontként valóban egy kis kívánsággal zárnám a dolgot, ami eléggé gyerekesen hat, de nem hagyhattam ki.
Nemrég kiadták a Jurassic World 2 előzetesét és oooh te jó ég! Talán nem tudni rólam, de oda vagyok a dinoszauruszokért már kiskorom óta. Nagyon sokáig akartam múzeumban dolgozni, régész lenni és dino csontok után kutatni, de aztán felvilágosítottak, hogy az nem egészen úgy néz ki, mint a filmekben és rengeteg történelmi tudás kell hozzá az évszámokról nem is beszélve, így elengedtem az ötletem. Ettől függetlenül a csodálatom ezek felé az eszméletlen lények felé továbbra is megmaradt. Talán kissé fanatikusnak hangzanak a dolgok, lehet tényleg túlzásba is viszem, nem tehetek róla.
Egy szó mint száz, ott akarok lenni a Jurassic World 2 premiervetítésén.

Remélem érdekesnek találtátok a kis listámat, és nem tűntek túl snassznak a terveim. Ti készítettetek bakancslistát a következő évre? Miket szeretnétek véghez vinni 2018ban? Írjátok meg nekem, kíváncsian várom!

Ezek is tetszhetnek

6 Vélemény?

 1. Szia! :)
  Nagyon jó lett ez a bejegyzés, élveztem olvasni:)
  Puszi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Dzseni,örülök, hogy tetszett ^^
   Puszi :*

   Törlés
 2. Remélem sikerül mindent beszerezni, illetve végrehajtani. :3 Boldog új évet! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, én is remélem ^^ Boldog új évet kívánok neked is! ^^

   Törlés
 3. Ó, ezek nagyon jó célok, remélem mindegyiket sikerül is majd véghez vinned! :D Külön respect azért, hogy munkát akarsz vállalni egyetemistaként, ráadásul ingyen. Szorítok, hogy felvegyenek oda gyakornoknak, ahova a legjobban szeretnéd! :) Amúgy azt megkérdezhetem, mit tanulsz? Csak mert mindig érdekel, hogy más egyetemista blogger milyen szakon van :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Vix! Remélem sikerül is megvalósítani őket ^^
   Kommunikáció-és médiatudomány szakon vagyok, ez áll a legközelebb a szívemhez ^^

   Törlés

Flickr Images