Swift

Reptéri tapasztalatok


Sziasztok! 
Az elmúlt hosszú hétvégét Angliában töltöttem, és ugyan nem pont egy ilyen bejegyzést terveztem a legelsőnek, de sajnos történt egy-két olyan dolog, amit nem hagyhatok teljes mértékig szó nélkül. Nem először repültem és ez a mostani egy jó időre el is vette a kedvem a repüléstől, eddig akármennyire is imádtam ezzel a közlekedési formával utazni. Sok pozitív élménnyel gazdagodtam, de sajnos a negatív benyomások mélyebb sebet hagytak. 

Voltaképpen sose hittem volna, hogy ezt mondom, de most a magyar szerveknek minden elismerésem, szépen teljesítettek. Debrecenből mentünk csütörtökön London-Luton repterére, és igen, utaztam már repülővel, de az rövidebb időnyi ott tartózkodást foglalt magába, így teljesen máshogy is pakoltam, ergo most eléggé tapasztalatlan voltam. Legelső körben a kézi poggyászomba raktam a vadonatúj parfümömet, amit ugyan megnéztek a magyar oldali becsekkolásnál, de mivel szerencsére pont beleesett a 100ml-es keretbe gond nélkül átengedték. Innentől minden a legteljesebb mértékben olajozottan ment, az Angliában töltött idő fantasztikus volt, rengeteg mindent sikerült vásárolnom, annál is több képet készítenem, és cikkötletet gyűjtenem, mikor is jött a hidegzuhany. 
A vásárlásnál kissé elszaladt velem a ló, és mivel nem akartam minden cuccom nagybátyámék feladott bőröndébe beletuszkolni, ezzel rájuk sózva egy csomó dolgot, próbáltam a kézi poggyászomba minél több dolgot besuvasztani, ami a vesztemet okozta. Mivel nem vagyok gyakorlott ezért egy nagyon fontos dolog elkerülte a figyelmem, még pedig a folyékony kozmetikumok. Odakinn sikerült szert tennem 3 csodás testápolási termékre a TheBodyShop jóvoltából, amik a nagy kapkodásban a kézipoggyászomba kerültek. Beismerem, ez az én hibám volt, de ami mélyebb sebet hagyott, az az ezt követő esemény volt. Természetesen becsekkolásnál a gép kiszúrta, az illetékes hölgy kipakolta őket. Nekem már könnyesedett a szemem, hogy elveszítem a vadonatúj, fantasztikus illatú és hatású drágaságaimat, amikről persze teszt cikket is akartam írni, mire a hölgy csak kedvesen rám mosolygott, majd megkérdezte van e feladott csomagunk. Mikor közöltük, hogy igen, van, elmagyarázta, hogy milyen kóddal tudjuk kikérni a csomagunk, és mivel még volt MÁSFÉL ÓRA  a gép indulásáig menjünk vissza, kérjük ki a bőröndünk, tegyük bele a kencéim, és a probléma meg van oldva. 
Ezúton is szeretnék ismét köszönetet mondani neki, mert Ő tényleg emberségből kifogástalan ötöst érdemelne... de sajnos nem csak ő dolgozik a reptéren. Nagybátyám, ahogyan mondták visszament, de nekem volt egy rossz előérzetem az egésszel kapcsolatban, ami be is igazolódott.
Történetesen a bőröndök feladásáért felelős két hölgyemény egészen egyszerűen közölte nagybátyámmal, hogy ők nem hívják vissza a bőröndünket, mivel LEHET, hogy nem érne vissza a gép indulásáig. Itt megjegyezném, hogy ez még mindig MÁSFÉL ÓRÁVAL a gép indulása előtt történt, és információi szerint a csomagokat legkésőbb a gép indulása előtt FÉL-HÁROMNEGYED órával kell feladni, szóval itt már bűzlött valami. Utána jöttek a magyarázkodások, hogy nem ők nem hívják vissza, meg amúgy sem lehet, DE a kozmetikumaimat hagyja csak ott nagybátyám, majd ők kidobják....AHA....PERSZE....
Természetesen miután nagybátyám közölte velük, hogy,,Mindent lehet, csak akarni kéne a körömreszelgetés helyett" csak tátogtak, hiszen valóban nem lehetett mást látni belőlük eme nemes női tevékenységen kívül. Így sajnos a szívem szakadt meg, de mindent kikellett dobni ott helyben, ami miatt butaság vagy nem, de az egész várakozást végigkönnyeztem, és csak a gépre felszállva tudtam úgy ahogy megnyugodni.
A repüléssel semmi probléma nem volt, a pilóta gyönyörűen emelte fel és tette is le a gépet, és az utazás közben még a fél órás késést is be tudta hozni. A magyar reptéren ért csak minket a második hideg zuhany, mi kezdett tisztázni néhány dolgot bennünk.
Mindössze 5bőrönd várakozott a futószalagon várva elvegye őket a gazdájuk, ergo nem kellett sok mindenre vigyázni az alkalmazottaknak a bepakoláskor. Ehhez képest a bőröndünk nem egy helyen károsodott. Letört a füle, használhatatlanságig ferdült/tört a kereke valamint olyan szinten elromlott a kódzár, hogy semmilyen módon nem lehetett kinyitni, így fel kellett szakítanunk a cipzárt, hogy a cuccainkat ki tudjuk venni a bőröndből. Ez volt mindennek a teteje nálunk, hiszen itt nem egy olcsó bőröndről volt szó. 
Innen már jöttek az összeesküvés elméletek a részemről, hogy valószínűleg nagybátyámat azért koptatták le olyan hevesen Lutonban, mivel mer ott szépen összetörték a bőröndünket, és nem akartak az illetékes hölgyek egy amúgy meglehetősen karakteres férfitől hallgatni az igét arról, hogy mekkora egy felháborítóan szerencsétlen bagázs az egész. Lássuk be, van valóság alapja, nem is kevés, ha végiggondoljuk az eseményeket.
Természetesen kártérítési igénylésről szóló papírt nem kaptunk, de még jegyzőkönyvbe sem vették, hanem csak egy telefonszámot vágott hozzánk a benn lévő információs egy,,Hát és én mit kezdjek ezzel?" mondattal. Gratulálni tudok...
Szóval ez lett volna az én kis hazautazásom lehangoló története ami meglehetősen elvette egy jó időre a kedvem a repüléstől, Lutonba legalábbis mindenképpen. Fuj.... 
Remélem ti pozitívabb tapasztalatokat fogtok szerezni majd az utazásaitok során!Nektek van valami mókás, emlékezetes élményetek? Kíváncsian várom őket!

Ezek is tetszhetnek

0 Vélemény?

Flickr Images