Swift

Mi van a táskámban?

Kiruccanás Ukrajnába

Sziasztok!
A mai bejegyzésben kissé elvonatkoztatok a sulis témától, ugyanis hirtelen felindulásból közbejött egy kisebb 2 napos utazás Ukrajnába. Azonban így a nyári nagy kihagyások után nem szerettelek volna ma se bejegyzés nélkül hagyni, így gondoltam életemben először készítek nektek egy Mi van a táskámban? bejegyzést azokat a kis apróságokat bemutatva, amiket most az útra magammal fogok vinni.
Most véletlenül sem kell nagy vakációra gondolni, mint már mondtam csupán 2 napra megyek nagybátyámékkal amolyan kis shopping túrára így a suli kezdés előtt. Szerencsére már jártam kinn, így kellő képen fel tudok készülni arra, ami várni fog engem. 

Az első és legfontosabb dolgok közé tartoznak természetesen az irataim, amibe a személyi igazolványomtól kezdve az útlevelemen át minden bele tartozik. Sajnos Ukrajnában a határnál meglehetősen nagy ellenőrzések vannak, így feltétlenül fontos, hogy mindenünk nálunk legyen, s mivel nem Uniós ország, így az útlevél is elengedhetetlen. hurrá még egy dokumentum, ami egy szörnyű igazolvány képet hordoz rólam. Mivel vásárolni megyünk természetes, hogy viszek magammal pénztársát is, viszont ez alapjáraton mindig nálam van, akárhova megyek, hiszen sose lehet tudni, mikor van szükség pénzre; egy üveg vízhez vagy akár taxihoz. Ez sokszor életet tud menteni. A nyáron nem vittem magammal a határidő naplómat, így amíg át nem érünk a határon fogom bepótolni minden fontos időpontnak és információnak a bevitelét az én kis papír formájú memóriámba, hiszen e nélkül az előző tanévben valóságos elveszett tű lettem volna a szénakazalban.

Akár csak 2 napra megyek, akár egy hétre valahova, elengedhetetlenek számomra a különböző tisztálkodási és "szépítkezési" szerek. Elsődleges a fogkefe és a fogrém, mivel lehet a finnyásságom, vagy a megszokás az oka, de nem bírom elviselni, ha csak egy kicsi valamit is érzek a fogaimon. Szerencsére a tusfürdő, telefontöltő és ilyen "közösen" használt dolgok elhozatalát nagybátyámék intézik, szóval arról nem kell gondoskodnom, viszont remek apró kis kompakt kiszereléseket már fillérekért lehet kapni a drogériákba, pont az ilyen alkalmakra. Ugyan nyáron szinte teljesen rászoktam a natural, smink nélküli megjelenésre, mivel utazni megyek, valamiért butus szokások, hogy ilyenkor kiszépítem magam, nem mintha mindenki engem nézne, így a szempillaspirál, egy szemhéjtus, és a kedvenc szájfényem sem maradhat itthon egy plusz, vészhelyzet hajgumi társaságával együtt sem. Szeretek ajándékba kisebb deoparfümöket kapni, hiszen kicsi és kompakt kiszerelésük miatt tökéletesek az ilyen utazásokra, megelőzve az érzést, hogy úgy mászkáljak a városban, mint egy bűzös borz.


Számomra a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel nagyon fontos, hiszen iszonyatosan iszákos folyadékigényes vagyok. Ugyan tisztában vagyok vele, hogy minimum egy karton innivaló fog rám várni induláskor a kocsiban, azonban szeretek midig magamnál tartani egy kis flakonnyi vizet. Erre általában eme kis kedvenc kulacsom a legjobb választás véleményem szerint, hiszen van benne egy kis vízszűrő rendszer, így akárhol is töltsem újra az üvegem, em kell félnem, hogy bármi bacit elkapok. Sajnos elhanyagolhatatlan, hogy nálam legyen az asztmapipám, gondolom nem kell sokat ragoznom, akiknek hasonló "betegségük" van, azok megértik. Egy kis nasi sosem árt az utazás során, főleg ha reggeliről van szó, így az sem maradhat ki a táskámból.


Végezetül pedig az egyik legfontosabb cucc a táskámban a másnapi váltásruhám. Mivel ott fogunk aludni Ukrajnába, így elengedhetetlen, hogy a másnapi vásárlástúrára szép, friss és tiszta gúnyában jelenjek meg, csak személyes jóérzésből is, hiába nem engem fog nézni mindenki. Erre egy aranyos kis, full H&M-es szettet válogattam össze, ami egy csinos, ám egyszerű és eszméletlenül kényelmes kis fekete ruhácskából és hozzá tartozó kényelmes, mászkálós kis topánkából áll. Mivel párszor már befürödtem, és jó idő helyett, amire készültem igazán borongós lett az idő, így egy kheki színű kabátkát is tettem be, ami vész esetén igazán feldobja az öltözetet.

Ti mit szoktatok pakolni a táskátokba, ha rövidebb útra mentek? Kíváncsian várom a válaszaitokat, sziasztok!:)

Ezek is tetszhetnek

4 Vélemény?

 1. Nagyon tetszett a cikk! :) Ennyi időre én sem vinnék több mindent.
  A parfüm nagy kedvenc nálam, imádom az illatát. :)
  Puszi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszett amit írtam! Igen, ilyen kis időre szerintem sem kell több dolog, főleg ha vásárolni megy az ember. 😊🎒✈

   Törlés
 2. Szia! Nemrég találtam rá a blogodra és nagyon elnyerte a tetszésem, nagyon tetszik a stílusod és a témák is szórakoztatóak úgyhogy bekövettelek, ha gondolod akkor nézz be hozzám. Nagyon tetszett ez a cikk én is tervezek egy hasonlót úgyhogy ez inpirációul szolgált most nekem. ♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszett, annak pedig még jobban, hogy talán segítettem is neked! Mindenképpen benézek hozzád! ^^

   Törlés

Flickr Images