Swift

Dolgok, amiket imádok az őszben 2.


Sziasztok!
A tegnapi bejegyzésben kitaglaltam, hogy mennyire odáig vagyok az őszi trendekért, ruhadarabokért, így ma kissé jobban belemászok a témába, számba veszem az ősz azon tulajdonságait, amik nem feltétlenül megvásárolhatóak, hanem szimplán csak ott vannak velünk a levegőben, a gondolatainkban, a tárgyak lelkében és a szeretteinkben.
Az ősz a nyár utáni hűvös felfrissülésről, a tanulásról és...mondhatni egy új élet kezdetéről szól a tavasz után, hiszen ilyenkor sokan új iskolába mennek, munkahelyet váltanak, vagy szimplán most kezdenek el dolgozni azon, hogy megbékéljenek magukkal. Ugyan az ősz az elmúlás időszakának a kezdete, mégis minden tele van még élettel!
 Az erdő ilyenkor varázslatos látvány, és mikor enyhébb az idő mindig feltölti az embert energiával egy kisebb erdei túra! A barátaimmal van egy saját kis helyünk, amit rendszeresen meglátogatunk szinte minden évszakban, és a nyár után az őszi a kedvenc időszakunk erre a kis kiruccanásra. Higgyétek el nekem fenn az erdő közepén egy vadászházban iszonyatosan hangulatos ilyenkor meglenni és még az sem zavar minket, hogy nincs térerő, wifi, fűtés, de sokszor még áram se! Ilyenkor csak élvezni kell a természet nyugalmasságát,az avarban az orrunk előtt szaladgáló állatokat és a felpezsdítő erdei túrákat a színes avarban amiről varázslatos képeket lehet készíteni!
Ha már túra, akkor nem feledkezhetünk meg az erdei sétákról sem! Felvenni a legkényelmesebb őszi csizmánkat, egy vastag pulóvert és a kedvenc kistáskánkat és útra indulni a városban! Barátnőmmel már-már szokásunkká vált ilyenkor mindig venni egy pohár finom melegkávét és azt szorongatva, iszogatva sétálgatni az utcákon okosabb-idiótább dolgokról beszélgetni, sokszor még vitatkozni is. Természetesen a barátnők véleménye sose egyezik meg, túl unalmas is lenne, ha mindig mindenben egyet értenénk! Most, hogy új városba költöztünk csak még több helyet fogunk tudni felfedezni, ezzel még izgalmasabbá téve az őszi sétáinkat!
Hiába a meleg kávé a séta közben, hazaérve jól esik pokrócba bugyolálni magunkat és harapni valami fogunkra valót. Az ősz tele van fantasztikus szezonális gyümölcsökkel, mik ilyenkor a legfinomabbak. Csodálatos gyümölcsök pedig akkor a legfinomabbak, ha sütemény készül belőlük! A lehetőségek határtalanok, és nem csak a gyümölcsökre nézve! A sütőtökből is rengeteg féle főfogást és desszertet is csinálhatunk! Az ízek variációinak csak a képzelet szabhat határt, és meg kell mondjam, én imádok kísérletezni az ilyenekkel!
Mivel is a legjobb leöblíteni egy finom almás pitét, ha nem egy bögre meleg kávéval vagy gőzölgő teával? Mind a kávénak, teának vagy ilyenkor már a konyhákba beólálkodó forrócsokinak rengeteg ízesítése van, ami kényezteti az ízlelőbimbóinkat. Én a teából ilyenkor a piros szőlőset szeretem a legjobban, hiszen kellemesen édesre ízesítve valóban olyan mintha a friss szőlőt ízlelgetném még nagypapám kertjéből. A kávé és forrócsoki ízesítések határtalanok, én inkább a kávét részesítem előnyben, abból is az enyhén fahéjazott változatot az ilyen hűvös időben a sarokba bekuckózva.
Ha már megvan a süti és a tea, akkor már csak a hangulat hiányzik.Régóta oda vagyok az illatos gyertyákért, de valahogy az ősz hozza meg a hangulatot igazán ahhoz, hogy meg is gyújtsam őket olvasás, írás közben. Rengeteg finomabbnál finomabb illat megtalálható a boltok polcaink az egészen nagy gyertyáktól a kis mécsesekig, de én a legjobban a kis üvegbe töltött gyertyákat kedvelem, hiszen ezeknek valahogyan mindig intenzívebb az illatuk, viszonylag sokáig tartanak és utána a kis üvegüket újra tudom hasznosítani például sminkecset tartónak vagy hajcsat/cukorka tárolónak.
Az utolsó a listámon nem más, mint maga az egész ŐSZI HANGULAT. Ugyan nem vagyok nagy narancssárga mániás, mégis mosolyt csal az arcomra, ha kitekintek az ablakon és látom a színes fákat-és esernyőket az utcán. Imádom az őszi díszítéseket és családi programokat, mikor elmegyünk az állatkertbe vagy tököt faragunk. Ezek annyira jól esnek az ember szívének! Ilyenkor ajánlatos minél több programot csinálni, mielőtt bejön a tél és szinte senkinek nincs kedve kimozdulni a lakásból!
Remélem tetszett nektek a bejegyzéseim összessége, és kicsit a ti szíveteket is felmelegítettem! Nektek mi a akedvencetek az őszben? Kíváncsian várom a válaszaitokat!

Ezek is tetszhetnek

0 Vélemény?

Flickr Images