Swift

Dolgok, amiket imádok az őszben 1.


Sziasztok!
Íme, itt az ősz, már szeptember vége van, és mostanában egyre jobban lehet érezni hogy valóban véget ért a nyári hőség. Igen, olykor még kisüt a nap és érezzük az andalító meleg erejét, de ez mostanában már mifelénk egyre kevesebbszer fordul elő és bizony elő kell venni a pulóvereket és kiskabátokat a szekrényünk aljából, amit én persze egy cseppet sem bánok. Az elmúlt években azt tapasztalom, mintha fázósabb lennék "fiatalabb" mivoltamnál, és valamiért ez magával is vonzotta, hogy évről-évre egyre jobban szeretem az őszt, nem is ok nélkül. A mai bejegyzésben ezeket az okokat szeretném felsorolni nektek, kissé kifejteni.
Őszi ruhák
Pár éve tart csak az úgynevezett "divat hóbortom" hiszen nagyon jól tudom magamról, hogy régen borzasztó volt a megjelenésem. Vagy túlzottan színes, egymáshoz a legkevésbé sem passzoló darabokat hordtam ész nélkül, vagy minden teljesen fekete volt, de az sem a magabiztos jó kinézetett sugározta, hanem a ,,nem tudom, hogyan kéne felöltözni ezért nem is foglalkozom vele" gondolatokat.  Nagyjából 3éve, hogy beütöttem a fejem és elkezdtem szelektálni a ruhatáram, körültekintően vásárolni és szerintem mostanra sikerült elérnem arra szintre, mikor tényleg magabiztosan lépek ki az utcára mert tudom, hogy amiket felöltök magamra, azok valóban passzolnak egymáshoz. Ezzel együtt kezdtek kialakulni bizonyos mániáim, mint a cipő, kalap és sál hóbortok, amiket az őszi időszakban tudok a leginkább kibontakoztatni.

Már az "észhez térésem" előtt is odáig voltam a kalapokért, de az első, és azóta is kedvenc darabomat tavaly nyáron sikerült beszereznem. Mondanom sem kell, alig akartam levenni az ősszel, és már repesve vártam ismét a szezonját, hogy újra tetszeleghessek benne. A kalap, azon felül, hogy extra mutatós egy csinos őszi szetthez, még hasznos is. A hűvösebb időben fontos, hogy védjük a fejbőrünket, hajtöveinket, nehogy megfázzanak, hiszen ezzel megakadályozhatjuk a téli gyorsabb hajhullást. Ugyan ilyenkor ősszel még nincs az a könnyfakasztó hideg, ami által elővesszük a kötött sapkákat, de egy vastagabb filc kalappal is eltudjuk érni a védelmező hatást.
A másik nagy kedvencem tavaly ősszel akadt először a kezembe, ami nem volt más, mint a HATALMAS sál. Ezek a már-már pokrócnak is nevezhető cukiságok valósággal bearanyozzák a mindennapokat. Mostanában eléggé fagyoskodó lettem, így elengedhetetlen számomra hogy a nyakamat és mellkasomat mindig fedje valami puha és meleg anyag, nem tekintve el attól, hogy az ilyenkor még hűvös termekben kész megváltás a nagy sálamat magam köré bugyolálni. Egy egyszerű fekete-fehér esetleg farmer-fehér összeállítást is  irtóra fel tudnak dobni akár a nyakunk köré tekerjük őket, akár szimplán félbe hajtva lógni hagyjuk a nyakunkba. Nem is beszélve, ha ehhez még egy hosszú szövetkabát is társul! Fantasztikus! 
Ha már a sálaknál tartunk, azok kabáttal néznek ki a legjobban, nem? Tény és való, hogy ősszel pedig az ilyenkor még kényelmesen viselhető bőrkabát a listavezető! Igazán praktikus, a hűvös reggeleken alá tudunk öltözni egy melegebb pulcsival de ha délutánra kisüt a nap, és olyan 15fokkal megemelkedik a hőmérséklet akkor levéve a derekunkra kötve is viszi a prímet! Ez az ami ősidők óta sose megy ki a divatból és mára már nagyon sok különböző színben megtalálhatóak az üzletekben Az idei ősz nagy kedvence a mustár sárga darab lett, bár én nálam az örök klasszikus egyértelműen a fekete vagy a világos bézs kabátka.
Ősz? Akkor őszi cipők! Őszi cipők? Csizmák és bakkancsok, minden mennyiségben! Egyszerűen nem tudok betelni a cipőkkel, szívem szerint minden fajtából felhalmoznék minden kedvenc színemből, amik a ruhatáram alkotják. Fekete, bordó, szürke, púder, bézs...minden de minden cipő csodálatos! Én nem szívesen mutogatom a lábam, sokszor nyáron is zárt sportcipőbe vagyok, éppen ezért imádom annyira az őszt, hiszen a kényelmes rohanós cipőket most kiegészítik a csinosabb, de javarészt legalább olyan kényelmes csizmák, és az iszonyatosan meleg mackós bakkancsok. Mégis ki ne szeretné őket? 
Gondolom a következő, egyben utolsó kedvencemet senkinek sem kell bemutatnom, hiszen mindenkinek lapul néhány imádott darab a gardróbjában. Az ősz, és az utána következő tél nagy kedvencei mindig is a kissé hosszúkás, meleg, kötött pulcsik voltak, ami nem csak a testünket de a lelkünket is képesek felmelegíteni. Vannak darabok, amik mellé nem is szükséges kabátot viselni, hiszen aláöltözve egymagukban képesek megtartani a kellemes testhőmérsékletünket, azon felül, hogy elvesznénk a puhaságukban! 

Nektek is vannak kedvenc őszi ruháitok? Ti mit szerettek az őszben? Kíváncsian vároma a véleményeteket! 

Ezek is tetszhetnek

2 Vélemény?

Flickr Images