Swift

Back to school - Egyedi tornazsák

Sziasztok!
A nyár folyamán az oldalon fellelhető volt egy szavazás, miszerint milyen posztokat látnátok legszívesebben Szeptember előtt, az ősz legelején. A választásotok a back to school cikkekre esett, így amint hazaértem Balatonról belevágtam a különböző DIY dolgok és gyors receptek elkészítésébe. Nem kevesebb, mint egy héten belül lassan mindenkinek megkezdődik a suli, gólyatábor, ilyesmi ahová már jó, ha felkészülve érkezik az ember. A back to school sorozatomat egy mondhatni magas labdával indítanám, ugyanis egy egyedi tornazsák elkészítését mutatom be nektek, amivel mindenképpen nagy sikert arathattok, hiszen nem csak tornaórára, de a városban is remek kiegészítőtök lehet

Mostanában meglehetősen nagy divat lett, hogy tornazsákokkal mászkáljunk a városban, ami nem véletlen. Ez igazán könnyed, és egyszerű táska, amibe meglepően sok minden belefér, és néhány darab remekül passzol a napi outfittekhez.

Amikre szükségetek lesz:
♡ anyag, a legjobb a vastagabb lepedővászon szerűség, a lényeg hogy nagy legyen a tűrőképessége.
♡ textil festék, természetesen akkor, ha nem már alapból mintás anyaggal dolgoztok, mint én
♡ tornazsák kötél igen, ha így mondod a rövidáruban, akkor megértik
♡ olló, mérőszalag, toll
♡ ragasztó pisztoly vagy varrógép (a varrógép biztosabb tartást ad, de ragasztóval is ugyanolyan szép és tartós lesz)
 Elkészítés:
Legelőször is ugye a tornazsák méretében kell magatokkal megállapodni. 


Ez egyénenként változó lehet, attól függően ki, mekkorára tart igényt. Én egy 98x38cm nagyságú darabot vágtam ki az anyagomból, az alapnak, amihez hozzá jött utána egy 25x10cm nagyságú darabka, ami az alsó két füle lesz. 
Ezt követően az első lépés az volt, hogy megfestettem az anyagom egy édes kis leegyszerűsített trópusi mintára. Természetesen ez a lépés kihagyható és egyszerűbb is, ha alapból mintás anyagot veszünk. Amíg szárad, tanácsos megcsinálni a zsákunk kis füleit, mit úgy hoztam létre, hogy félbehajtva az agyag hosszabb oldalánál összecsipeszezve ragasztottam össze, majd félbehajtva kettévágtam. Ezt követően mindkét kis darabot kifordítottam, hogy ne látszódjon a ragasztás tettem félre várakozni. 

Miután megszáradt a festék kezdtem neki a tetejének, mi egy viszonylag egyszerű folyamat volt, de elsőre magamtól eléggé taktikás. Legelőször a felső részét hajtottam vissza egy nagyjából fél centis csíkba és ragasztottam le úgy, hogy az zsák befele, az az a minta másik oldala felé álljon. mikor megvolt a két vékony kis csík hajtottam le még 2,5 centiméterre, az anyagot ugyanígy lecsipeszezve ragasztottam meg. Azért volt szükséges ez a táv, hogy a két kötél elférjen majd benne. Itt hasznos volt a szélénél bejelölni tollal egy csíkban a ragasztás helyét, hogy könnyebb legyen végighúzni hol a ragasztót. Ezt természetesen mindkét végén a zsáknak megtettem, s ezután következett az igazi fekete leves. 

A mintás oldalakat befelé, egymással szembe fordítva kezdtem el összeragasztani az oldalakat. A legalja előtt nagyjából egy centi helyet hagyva mielőtt az oldalak összeragadtak volna helyeztem bele a kis, összeragasztott füleket. Figyelni kell rá nagyon, hogy a fülek BEFELÉ álljanak, vagyis a ragasztás után, a zsák kifordításáig ne látszódjanak! 
Mikor megvoltam mindkét oldal megragasztásával kifordítva a zsákot kezdődhetett a végső fázis. A biztos tűre feltűzve a madzagot fűztem végig a zsák fenti részén ahol a "folyosót" hagytuk igazán egyszerű módszerrel végigfűzzük az egyik részen, s ahol végeztünk ott kanyarítjuk vissza, majd az egyik madzagot a lenti kis fülecskén átfűzve kötjük meg. Ezt amint a másik oldalon is teljesítettük el is készültünk a tornazsákkal. :)
Remélem tetszett nektek ez a bejegyzés, és a hasznotokra válik! Ha bármi kérdésetek lenne ezzel, vagy akár más témával kapcsolatban, írjatok kommentet, vagy vegyétek fel velem a kapcsolatot a chatben, vagy e-mailen keresztül. :) 
Sziasztok!

Ezek is tetszhetnek

2 Vélemény?

Flickr Images