Swift

Viszlát kilók?

Sziasztok!
Magam sem gondoltam volna, hogy valaha is fogok ilyen témát megosztani veletek. Igazából soha nem is volt tervbe véve, de ha már megtapasztaltam magamon a dolgot, úgy gondoltam, miért is ne?
Sok ember, főként a lányok esetében szokott folytonosan felmerülő probléma lenni, hogy nincsenek megelégedve magukkal. A legtöbb ember nyáron szokott belekezdeni a fogyókúrába, diétába, edzésekbe, hiszen akkor van idejük. Magamról tudom, hogy év közben sok személynek fejtörést okoz, hogy beiktasson egy állandó edzéstervet, vagy egy folyton betartható étrendet. Meetingek, születésnapok, vacsi a párunk családjánál, na és persze a hasunk szeretete sokszor meggátol minket, és el is feledteti velünk az addig erősen betartott dolgokat. Természetesen a nem odafigyelés még mindig nem a legsunyibb dolog az egészben. Manapság az emberek többsége számítógépes vagy kocsikázós munkát végez, így sokszor alkalma sincs kimozognia magát. Véleményem szerint ez az, ami rá teszi a pontot az i betűre. Amióta elkezdtem a nyári melót tripla annyit mozgok, mint év közben, és ennek meg is lett az eredménye. Természetesen az étkezési szokásaim változása közrejátszik ebben, és ez a kettő tesz ki együtt egy egészet.
A reggeljeimet iszonyat nagy kínok közti felkeléssel kezdem, majd mikor sikerült összekaparnom magam, legnagyobb döbbenetemre smink nélkül, felfogott hajjal indulok meg reggelizni. Tavaly már sikerült megtanulnom, hogy itt észre sem veszik ha nincs rajtad smink, ami eléggé tetszik a lustaságomat tekintve, valamint a nap legfontosabb étkezése valóban a reggeli. Nálunk 3 reggeli féle található meg folyamatos forgóban. Virsli, rántotta, lecsó. Többnyire a lecsós napokon én 2 szendvicset szoktam enni a mindig elengedhetetlen zöldségeimmel és teámmal. Ez pont elég hogy a délelőtti kézműves, trambulinozós munkaidő alatt ne korogjon a hasam, bár sokszor még így sem szoktam éhes lenni délre.
Ebédre többnyire egy levessel szoktam eltelíteni a hasam, mivel szó ami szó, a másodikat nem szívesen várjuk ki. Ezzel a tányér levessel, néha kiegészítésként egy túró rudis palacsintával, amit a parti büféből szerzünk. Az ezt felölelő 3 órás szünetben többnyire kettéoszlik a csapat. Vannak, akik alvásra használják az időt és vannak, akik a jó időt kihasználva kimennek a partra és vagy ott pihenünk, vagy pedig a vízben úszkálunk ami egy fülledt nyári napon igazi felüdülésnek számít. A borúsabb napok többnyire takarítással, ruhamosással valamint bevásárlással telnek, ahova csak gyalog vagy biciklivel juthatunk el.
Ezt a pár órácskányi szünetet követi a délutáni műszak, ami 2 óra tömör mozgásból majd egy kis ülőmunkából, általában arcfestésből áll. A mozgásos programokba beleérthető a röplabda, foci, vízilabda, kerti játékok és a személyes kedvencem a vízi aerobic. Ez délután kifárasztja az embert és kopogó szemekkel ülünk a vacsora asztalhoz, ahol nem félünk megtölteni a tányérunk. Őszintén? Otthon kevesebbet eszek vacsorára, mint itt. Azonban azt le kell szögezni, hogy itt 6 órakor van vacsora, utána csak nagyon ritkán eszünk akkor is maximum valami kis kekszet vagy ropit.
A vacsora utáni pihi bekövetkeztével indulunk el az utolsó, esti programunkra, ami fél óra táncolással, majd naponként változó esti programokkal telik. Itt  gondolok a vetélkedőkre, székfoglalóra, just dancere és a 2féle táncos, magunkat produkálós show műsorokra. Fárasztóan hangzik, ugye? Higgyétek el, az is. Ezek után már étvágya se nagyon van az embernek, főleg, hogy a programok része a napi hatszoros ki-és bepakolása a hangfalaknak, erősítőknek és különböző kellékeknek. Nyár végére azért kiizmosodik az ember.
Belegondolva, ha esetleg még legyűrném a lustaságom, és beiktatnék egy kis esti futást, valamint lejjebb adnám azt az 1-2pohárkányi esti alkohol fogyasztást, akkor a heti 2-3kiló még több lehetne.
Számomra nyilvánvalóvá vált, hogy az egésznek az a kulcsa, hogy oda kell figyelni a rendszerezett étkezésre, még ha nem is fogyókúrásan. Hiszen a rántott haltól kezdve a spagettin át a sajtos penne tésztáig mindennel telerakom a hasam vacsorára, valamint az állandó ágyban fekvés és gép előtt ülés helyett egy kis sportot is iktatunk az életünkbe, akkor szó szerint maguktól csúsznak le a kilók :)
Remélem sikerült adnom mindenkinek 1-2 jó tanácsot! Ha bármi kérdésetek lenne akár ezzel, akár más témával kapcsolatban nyugodtan írjatok kommentet, vagy jelezzétek a chatben, e-mailen keresztül! :)
Sziasztok!

Ezek is tetszhetnek

0 Vélemény?

Flickr Images