Swift

Anyáknapi szójáték


Sziasztok!
Hamarosan itt az anyák napja, így gondoltam megmutatom nektek, hogy én mivel kedveskedek idén anyukámnak, nagymamámnak. Minden évben okoz egy kis fejtrést mindenkinek, mivel lepje meg szeretteit az egyes ünnepeken, legyen szó karácsonyról, születésnapról, névnapról, és még ami csak akarva akaratlanul beleíródik a naptárunkban. 

A Pinteresten böngészve akadtam rá egy igazán kreatív ötletre, ami egy régi, hiányos Scrable darabjait használta fel hasonló képen. Mivel mi vigyázunk a társasjátékainkra, egy új szókirakóst viszont nem engedhetett meg sajnos a pénztárcám magának, így egy költséghatékonyabb, de szerintem ugyancsak aranyos módszerrel drukkoltam elő. Különösképpen az olyan szülőknek, nagyszülőknek találékony ez az ötlet, akik szeretnek kereszt rejtvényezni, pont mint az enyémek. 

Amire szükségetek lesz:
képkeretek
betű nyomdák
nyomda tinták/festékek
ecset
fehér lapok

Legelőször a tervezést kellett megejteni. Felírtam függőlegesen az édesanya és nagymama szavakat, majd aláírtam azokat a szavakat amik eszembe jutottak, s végül ezeket helyeztem el úgy, hogy az aktuális betű benne legyen, és valamiféle szép alakot is képezzenek. Amit a képen láttok már egy aktuális kész vázlet mindenféle firka és áthúzás, radírozás nélkül. Nem akarnátok látni az előző nyers vázlatokat...uhhh

Amint ezzel meg voltam, a képkerethez mérve vágtam ki két fehér lapot, miknek közepébe felvittem a két varázsszót. Anyukámnak rózsaszínes tintával, míg mamámnak barnás-rózsaszínes festékkel tettem ezt meg. Így anyának az irodájába, nagyimnak pedig a szobájába tökéletesen passzolni fognak majd. Utána jött a nehezebb része. Próbáltam pontosan vízszintesen felvinni a betűket a fekete tintával, hogy a sorok betűi pont egymás felett legyenek....nos ez nem mindig sikerült. Első gondolatom az volt, hogy újra kezdem, de végül eszembe jutott, hogy ők is nagyon jól tudják rólam, hogy nem vagyok tökéletes, és a betűk néhai borulása kissé engem is jellemez, ezzel adva neki egy bohókás kinézetet, ami nekem igazán megtetszett. 

Végezetül mikor megszáradtak a lapok csupán beleillesztettem őket a képkeretbe, és készen is voltam. Természetesen mellőlük vasárnap nem maradhat el a nálunk már hagyománnyá vált házi készítésű csoki bonbonjaim, valamint a kis kerti virágokból készült csokor sem, amit természetesen majd vasárnap frissen a piacon fogok beszerezni. Komolyan mondom az idős nénikék igazán elbűvölően szép kis csokrokat készítenek a kertjükben gondozott illatok virágokból :)


Remélem tetszett nektek eza a bejegyzés, és a hasznotokra válik! Ha bármi kérdésetek lenne ezzel, vagy akár mással témával kapcsolatban, írjatok kommentet, vagy vegyétek fel velem a akapcsolatot a chatben, vagy e-mailen keresztül. :) 
Sziasztok! 

Ezek is tetszhetnek

0 Vélemény?

Flickr Images