Swift

Varázsoljunk régi órából újat


Sziasztok! 
Az évnek ebben az időszakában szerintem sokan együtt éreznek velem abban, hogy sajnos a diákoknak, legyenek egyetemi hallgatók, vagy középiskolai érettségizők, sajnos szinte semmi szabadidejük nem akad. Én is ebben a válságban küzdök, hiszen mivel kihagytam egy évet a gimnázium után sikerült a nyakamba venni mindent egyszerre így most szépen lassan roskadok össze a vizsgák terhei alatt pajtásaimmal karöltve.

Néhány héttel ezelőtt beszélgettünk el barátnőmmel arról, hogy mégis hogyan tudjuk elképzelni a másikat majd jövőre, az egyetemi vizsgaidőszakban, és meg kell, hogy mondjam szerintem ő egy kegyetlen, azonban a valóságot hűen tükröző képet adott rólam. Nem sokban különbözik a jelenlegi álláspontomtól, miszerint a nyelvvizsga, magyar szintemelő, és a szakmai modulzáró vizsgák tengerének közepén én most is ugyanúgy félreteszem a tételeim és mint akinek a világon semmi dolga csinosítgatom a szobám. Szent meggyőződésem, hogy attól még, hogy valakinek a fejében káosz és sötét indák kusza halmaza uralkodik, akárcsak a lelkem mélyén jelenleg, attól még a környezetét jó, ha a rend, tisztaság és hangulatosság jellemzi. Személy szerint én sokkal kényelmesebben tudok tanulni, ha felpillantva jó érzéssel tölt el, hogy végignézek a szobámon. Ezen felindulásból ragadtam ecsetet és levéve falamról a régen igen, de most már kicsit sem odaillő órám kölcsönöztem neki másik stílust. 

Amire szükségetek van:
régi falióra, esetleg 100forintos/ hobbiboltokban kapható óraalap
festékek 
ecsetek
újságpapír
ragasztószalag

Szerintem ez a kreálmányom is az egyszerű, de nagyszerű kategóriába sorolható, mivel igaz,a festék száradása miatt időigényes, viszont igazán könnyen elkészíthető, és mindenki a kreativitását megcsillogtatva tudja a saját stílusához hűen elkészíteni :)
Legelső lépésként a mutatókat szedtem le, Ez azért fontos, mert így akár ecsettel, akár sprayel festünk sokkal könnyebb befedni az egész órát, valamint értelemszerűen a a jó, ha az óra mutatói eltérnek az alapszíntől, így könnyebb leolvasni az időt.
Én az alap fehéret festékszóróval vittem fel, így az órától nagyobb területen fektettem le újságpapírt, majd fújtam le az alapot. A papírnak köszönhetően szerencsére semmi nem lett festékes, és a szórásnak hála mindenhol egyenletesen fed a festék. 
Innentől kezdődött a kreatív része. Miután megszáradt a fehér alap, ragasztószalag segítségével 2 csíkot húztam alap mintának, amiket ezüst festékkel festettem meg, Az ezüst száradása után húztam csak le a ragasztószalagot, hogy megtudjam nézni, nincsenek e kis hibák valahol. Fontos,hogy jól simítsuk a már megszáradt alapra a ragasztót, hiszen ha valahol ven egy kis levegő, akkor oda befolyik a festék, és nem lesz szép egyenes a csíkunk! Miután minden rendben volt ismételtem meg a műveletet csal már több csíkot bevetve, amiket már metál hatású rózsaszínnel festettem meg. Igazából ez volt a leggyorsabban száradó festék, az ezüstnek sokkal több idő kellett.
Mikor a rózsaszín is megszáradt a ragasztószalagot lehúzva tettem vissza a mutatókat, és az időt beállítva már ismételten használatra kész volt :)
Remélem tetszett nektek ez a bejegyzés és a hasznotokra válik. Ha bármi kérdésetek lenne ezzel, vagy akár más témával kapcsolatban írjatok kommentet, vagy vegyétek fel velem a kapcsolatot a chatben vagy e-mailen keresztül. :)
Sziasztok!


Ezek is tetszhetnek

0 Vélemény?

Flickr Images