Swift

Frittata, ahogy mi szeretjük

Sziasztok!
Rengeteg olyan ételt próbálok ki mostanában, ami a munka(suli) után gyorsan, és egyszerűen elkészíthető, az alapanyagok többnyire mindig megtalálhatók a hűtőben, és itthon mindenkit a konyhába csábít az illata. Én személy szerint oda vagyok a zöldséges ételekért, legyenek benne jelen sülve, párolva, vagy akár nyers salátaként az egészséges kis barátaink. Sajnos az öcsém már kevésbé van így ezzel,és éppen a ,,húst eszek hússal és csokival" korszakában van így mondhatni nehéz úgy a kedvére tenni, hogy ne folyton ugyanaz a sült csirke legyen, ami alól ketten anyával esszük meg a zöldségköretet. Természetesen ő is megeszi általában amit elé rakunk, de ha kérdezzük, mit kér a zöldségeket inkább kihagyja a listából.
Különösen télen nagyon fontosnak tartom a megfelelő vitamin és tápanyagbevitelt amit ugyan könnyű mindenféle kiegészítőtablettákkal, vitaminokkal a szervezetbe juttatni, de én sokkal jobban szeretem ennek a természetes módját. Így akadtam rá erre a receptre is, amit ugyan az öcsém kedvéért felturbóztam kissé, de szerintem így talán még fenomenálisabb lett, mint eredetileg. Lássunk is hozzá!
A frittata egy olasz omlett fajta, amit piszkosul könnyen és gyorsan el lehet készíteni. Leggyakrabban reggeliként szokták tálalni, de nagyobb mennyiségben tökéletesen megfelel vacsoraként, vagy akár egy gyors szaladós ebédként is. Én is ezt az elvet alkalmaztam, így készítve el egy igazán laktató, finom és energiadús fogást.

♡ Amire szükség van ♡
♡ 6-10 tojás, természetesen az adag méretétől függően
♡ 2 csirkemell filé, ez lehet akár több, akár kevesebb ízlésnek megfelelően
♡ friss, vagy fagyasztott zöldség mix
♡ só, bors
♡ olaj
♡ ízlés szerint esetleg sajt

A frittata ötlete úgy jött a konyhánkba, hogy még a hétvégén szert tettem egy nagyon helyes kis cserepes snidlingre, ami kezdett a rendkívül gyors növekedése miatt meghajolni. Nem akartam, hogy kárba vesszen, így olyan receptek után kezdtem kutakodni, amikben megtaláltam, és ez tűnt a legszimpatikusabbnak az egész napos meg nem állásom után.

♡ Elkészítése♡ 
Mint már említettem, ez gyakorlatilag egy zöldséges omlett, most némi kis csavarral. Én azzal kezdtem, hogy a csirkemellet felkockáztam majd olajba, sóba és borsba megforgatva kisütöttem. Ebből a serpenyő alján maradt egy kevéske már befűszerezett olaj, amibe beleraktam a zöldségeket, és egy kis vízzel felöntve pároltam őket puhára, kissé meg is pirítva. Innentől kezdve már csak annyi volt a dolgom, hogy a tálnak megfelelő mennyiségű tojást (nálam ez 8 volt, mivel egy közepes méretű jenai üvegtálba készítettem) felvertem, mintha csak rántottát készítenék, sóval, borssal ízesítettem, majd hozzáadtam a zöldségeket, a kisütött husi falatokat és jól összekevertem az egészet, hogy mindenből jusson mindenhova.


Mikor elkezdjük felverni a tojásokat tanácsos már a sütőt előmelegíteni 200°C-ra. A sütőbe téve a tálat légkeveréssel nagyjából 25 percig sütöttem első ízben. Ajánlatos többször is ránézni az ételre, hiszen a külseje hamarabb megszilárdul, míg ha megmozgatjuk az elején még láthatjuk ahogyan a belseje lötyög, azaz még lágy a tojás. Mikor már nem érzékeltem ezt, vettem ki a sütőből és reszeltem meg sajttal a tetejét. Mivel ez sajnos most nem füstölt sajt volt én egy kellően vastag réteggel láttam el, de ez természetesen megint ízlés dolga. 
Eztán már levettem a a sütőt 80°C-ra, és a légkeverést grillezésre állítva sütöttem addig, amíg a tetején a sajt el nem kezdett megbarnulni. 
Pont időben, hiszen a család többi tagja akkor érkezett haza, és nagyjából 10-15 perc múlva már kellően meg is hűlt, hogy fogyasztani lehetett, és szerencsére a belecsempészett kis húsdarabkák miatt mindenkinek elnyerte a tetszését, és felkerült a ,,gyakrabban készítjük" listánkra.
Remélem tetszett nektek ez a bejegyzés és a hasznotokra válik. Ha bármi kérdésetek lenne ezzel, vagy akár más témával kapcsolatban írjatok kommentet, vagy vegyétek fel velem a kapcsolatot a chatben vagy e-mailen keresztül. :)
Sziasztok!

Ezek is tetszhetnek

0 Vélemény?

Flickr Images