Swift

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} Fogadalmak, amiket soha...


Nemrég csatlakoztam Szilvi Vigyázz! Kész! Posztolj! nevű kezdeményezéséhez. Már egy ideje szemeztem a dologgal, s most úgy gondoltam megvan a kellő lelkesedésem,hogy komolyan tudjak foglalkozni a dologgal. Emelet kicsit segít is kikapcsolni az agyamat a mindennapok zűrös tevékenységei után. A projektről bővebben ITT olvashattok.
A témát Suz'n, a hónap VKP bloggere szolgáltatta, ami nem más mint ,,Fogadalmak, amiket soha nem fogadnék meg." Szerintem ez egy rendkívül sokoldalú és igazán találó téma így az év elejére.
Az embereknél természetes, hogy újévkor fogadalmakat tesznek akár egymásnak, akár saját maguknak. Ez lehet 1-2 ígéret de akár egy egész lista is, amit, valljuk be, mi se teljesítünk mindig 100%ra. 
Én már évekkel ezelőtt leszoktam a fogadalom tételekről, hiszen saját magamon tapasztaltam, hogy többnyire nem törekedtem arra,hogy mindenféleképpen teljesítsem, és mikor eszembe jutottak, csak letörték a kedvem. Engem valósággal ráz a hideg a facebookon, instagrammon és egyéb közösségi oldalakon fellelhető ,,Új év, új Én" és ,,Tavaly más voltam, de idén új ember leszek" típusú kiírásoktól. Az emberek általában (tisztelet itt is a kivételnek) szeretik halogatni a dolgokat. int ezt is, saját tapasztalatból is jól tudom. Év végén a jó öreg ,,Na majd az új évben" szöveggel, ha meg beköszönt a január., és egy számmal megváltozik a naptárunk akkor pedig jön a ,,Hiszen van még rá egy évem/ X időm..." kifogás. Én a magam részéről úgy vagyok vele, hogy nem kell várni sem az új évre, sem a következő hónapra, de még csak a hétfőre se, hogy belekezdjünk valamibe, legyen szó diétáról, elkötelezett tanulásról vagy valami egyéb projektről. :)
Természetesen az ismerőseim körében vannak olyan személyek akik még mindig tartják, és kellőképpen híresztelik is,hogy ők mennyi mindent megfogadtak az új évre vonatkozóan. Némelyik egészen bohókás, van amelyik időigényesebb de a személyt ismerve kivitelezhetőnek tűnik, és természetesen némelyik teljesen abszurd és szinte már science-fiction magaslatokat kopogtat. Többnyire szeretek magamhoz hű, és reális maradni, olyanokba vágva bele amit utána be is tudok fejezni. Hát igen, ezzel nem mindenki van így. Itt természetesen nem arra kell gondolni, hogy például egy addig rossz tanuló megfogadja hogy az érettségire mindent felhoz minimum négyesre, vagy a folyton nasizó lány kijelenti hogy ő innentől kezdve csak nyúlkaján él, hiszen szerencsére ezek megvalósulható esetek. Én speciál az olyanokra gondoltam itt, mint például az egymásnak tett ígéretek.
Sajnos napjainkban egyre több olyannal találkozok, hogy egy kapcsolat nem tart tovább 1-2 hónapnál, de van, hogy ezzel sokat is mondok. Ez főleg a nálamnál fiatalabb generációra vonatkozik, bár a korosztályomban is találkoztam már jó pár ilyen kapcsolati szerencsében nulla egyénnel. Itt megint HATALMAS tisztelet a kivételnek. Talán csak én váltam teljes mértékig ború látónak a kapcsolatok terén, de nem tartom ésszerűnek, hogy olyan dolgokat fogadjunk meg, mint ,,Elviszem egy egész hetes nyaralásra Görögországba " vagy esetleg ,,Tökéletessé válok a számára"
NEM! Csupa nagybetűvel. Az utóbbit mikor meghallottam, azt hittem, hogy kihullik a hajam, bár ez lehet ismételten csak az én hülyeségem. Számomra elképzelhetetlen, hogy úgy gondolkodjak magammal kapcsolatban, hogy 180°os fordulatot kell vennem azért, hogy az aki a párom teljesen elégedett legyen velem. Természetesen nem azt mondom, hogy nem változtathat magán egy-két apróságot az ember, hiszen senki sem tökéletes, de nem kéne teljes mértékig átformálnunk magunk valaki más kedvéért. 
Nem azt mondom, hogy rossz dolog fogadalmat tenni, hiszen egy kis ösztönzés mindig kell az embernek. Legyen szó egy barátnőről, egy falra kitűzött képről, vagy akár egy ilyen fogadalom tételről. Számomra a fogadalom nem jelent többet egy kis mókánál, amit én személy szerint nem veszek komolyan. Ha valamit szeretnék megcsinálni, és igazan elhatározom magam, akkor nekem nincs szükség ilyesmi dolgokra.
Nektek mi a véleményetek a fogadalom tételekről? Mi az amit ti sose fogadnátok meg?
Lentebb azokat a blogokat láthatjátok, ahol még szintén megtalálható a VKP ezen témája :) 

Ezek is tetszhetnek

0 Vélemény?

Flickr Images