Swift

♡ Szobacsinosító program ♡ geometrikus faldísz


Sziasztok!
Itt az új év, és míg mások teleírják a jegyzet füzetüket és naptárukat újévi fogadalmakkal, miknek általában legalább a felét nem tarja be az ember, én addig felülkerekedve a lustaságomon belekezdtem egy kisebb room makeover projektbe, mit már egy ideje tervezgetek, gyűjtögetek, pontosítgatok a fejembe. Ezeket mind természetesen sorjában itt a blogon is meg akarom osztani veletek, valamint kisebb részleteket elpergetve az instagram-on is megosztok majd mindenkivel.
Legelső projektemként talán az egyik legnagyobbat készítettem el, minek már rengeteg változata megfordult a fejemben. A pinterest-et, we heart it-ot és egyéb közösségi fotó megosztó/nézegető oldalakat böngészve az ember manapság rengeteg geometrikus díszbe, kiegészítőbe botlik, hiszen a minimal stílussal ezek is kezdenek egyre jobban elterjedni. Nekem pontosan fogalmam sincs mikor fogant meg a gondolat a fejembe hogy egy hasonlót szeretnék én is az ágyam fölé, de mire észbe kaptam már ezzel volt tele minden így bőven akadt honnan csipegetni.
A legelső változatnak amit elakartam készíteni az a talán eredetinek mondható kissé komplikáltabb szögeket a falba verek és azokra tekerem rá a fonalat megoldást szántam, de mivel panelben lakunk ahol beton falak vannak ezt nem lehetett megoldani, a betonfúrót meg bizonyos okoknál fogva nem adják itthon többet a kezemben, így erről a ötletemről le is kellett mondanom.
Második megoldásként egy szigszalagos verziót akartam kipróbálni, de hamar rá kellett jönnöm, hogy sehol se találtam megfelelő vastagságú ragasztó szalagot. Általában mindenhol csak az elvárásaimtól vastagabbakat árultak. Megpróbáltam egy olyan alternatívát is, ahol elfűrészelem a felesleges részt, de gondolom mondani se kell, hogy ez már az elején veszve volt mivel így nem volt olyan szép egyenes az érintett oldal, ráadásul a ragaszószalag is ment a kukába. Sad story.
Végső, és látszólag legkivitelezhetőbb technikaként a jó hagyományos festést választottam, mivel eddig szerencsére még sose sültem fél, és ez szerencsére erre az alkalomra is vonatkozott. A dolog egyszerűbb mint látszik, azonban időigényes és be kell vallanom kissé fárasztó is.
Amire szükség van:
♡ vonalzó
♡ ceruza
♡ vékony ecset
♡ acrylic festék
♡ a gépetek
♡ kétoldalú ragasztó
♡ fényképek
♡ apró csipeszek

A legutolsó két dolog mellőzhető abban az esetben, ha mindössze csak a mintát szeretnétek a falatokra. Én azért egészítettem ki, mivel nekem elsősorban az volt a fontos, hogy néhány, a nyáron összegyűjtött fotó felkerüljön a falamra, de nem akartam csak simán egymást fedve felragasztgatni őket, mint ahogyan még általánosban csináltam a magazinokból kitépett poszterekkel. 
Legelső lépésként ha még nincs elképzelésetek akkor nyugodtan szörföljetek kicsit a neten, keresgéljetek különböző alakzatokat, amiket később mintának használhattok. Én egy általános képet használtam kezdésnek, de végül már szabad kézzel amolyan ahova esik úgy puffan módszerrel rajzoltam meg az falamra a mintát egy 30cm-es vonalzó és egy ceruza segítségével. Mindenképpen érdemes rajzolni egy ilyen alapot mert abba még bele tudsz javítani, és nem kell újrafesteni a falad, ha azonnal festékkel állsz neki, és rájössz, hogy valami nem stimmel.
Ezt követően következett a leghosszabb és legfáradságosabb folyamat; a festés. Mivel én vékony vonalakat akartam így kimondottan lassan haladtam, hogy a lehető legegyenesebb csíkokat sikerüljön meghúznom, néhol visszatértem javítgattam.
Ajánlatos bal fentről kezdeni a festést, úgy haladva lefele, majd megint feltérni, és ezt ismételni míg a végére nem érünk, így elkerüljük a veszélyét, hogy esetleg elkenjük a már lejjebb megfestett részt. Személyes tapasztalatból mondom, hogyha acrylic festéket használunk, akkor inkább keveset nyomjunk többször a tégelybe, amiből festünk, hiszen ez a festék viszonylag hamar szárad, így sajnos nekem is volta mit  nem tudtam felhasználni és pocsékba ment. Nekem ez a projekt kisebb szusszanókkal együtt nagyjából másfél órát vett igénybe  folyamatos javításoknak és pontosításoknak hála.
Ha ezzel  résszel végeztünk akkor már gyerekjáték lesz az egész. Kis darabokat vágtam a kétoldalú ragasztómból, mit a csipeszhez ragasztottam, majd ezáltal a csipeszeket fel a falra, az ábrán szétszórtan elhelyezve őket. Ezeket a cuki kis csipeszeket még régebben rendeltem az aliexpress-ről. Rengeteg van belőlük, és igazán hasznosak tudnak lenni amellett, hogy milyen édesek. :)
Végül már csak az maradt, hogy a kinyomtatott fotókat odacsippentettem a falra, majd bekapcsolva a hangulat világítást készen is voltam :)
Szerintem megérte azt a kevés fáradalmat amit okozott, és nekem igazán feldobta az üres falamat. 
Nem mellesleg meg is nyugodott kissé a lelkem, hogy végre ezt is kihúzhatom a listámról.
Remélem tetszett nektek ez a bejegyzés és a hasznotokra válik. Ha bármi kérdésetek lenne ezzel, vagy akár más témával kapcsolatban írjatok kommentet, vagy vegyétek fel velem a kapcsolatot a chatben vagy e-mailen keresztül. :)
Sziasztok!

Ezek is tetszhetnek

0 Vélemény?

Flickr Images