Swift

♡ Karácsonyi készülődés ♡ mutatós forrócsoki készlet


Sziasztok!

Nos, úgy gondoltam komolyabban is elkezdem így a karácsonyi előtti héten megosztani veletek az én idei ajándék-és dekorációs ötleteimet, hátha vannak még olyanok akiknek nem sikerült döntést hozniuk és így egy last minute posztban megtalálják a kedvükre való tökéletes ajándékot a szeretteiknek :) 
Ez a kis készlet az egyik legjobb barátnőm ajándékcsomagjának a részét képezi. Leginkább olyanoknak tudom ajánlani akik rendkívül édesszájúak, hiszen én csak egy pohárral készítettem magamnak és, bár lehet én nagyzoltam el az adagolást, de két kortynál többet nem írtam inni, olyan tömény csokoládébomba lett. Az elkészítése gyerekjáték, csupán a megfelelő hozzávalókat kell felkutatni.

♡ üvegkorsó tetővel
♡ forrócsoki / kakaó por
♡ francia drazsé
♡ csokichips (csoki pasztilla)
♡ mályvacukor

Én ezt a helyes kis üvegkorsót az egyik helyi hobbiboltból szereztem, de ahogyan láttam már az Auchanban is lehet kapni szerintem egészen jó áron. A többi hozzávalót átlagos boltokból gyűjtöttem be. Mivel én nem találtam miniatürizált mályvacukrot ezért a nagyobb kockákat vagdostam össze. Ezt az úgynevezett csokipasztillát (hivatalos nevén chocholate chips) tanácsosabb kifejezetten édesség-csokoládé boltokban keresni, hiszen én sehol máshol nem találtam. A francia drazséból nekem kevesebb mint 2 zacskóra volt szükségem, hiszen kiválogattam belőle a fehér, rózsaszín és piros szemeket, hogy kissé karácsonyosabb legyen a hatás. Ha valaki nagyon ínyenc, akkor a drazsét helyettesítheti apróra tört hagyományos karácsonyi nyalókával ami egy kis mentás ízt ad neki. Én azért maradtam a francia drazsénál mert így csak még csokisabb lesz az ital.  

A történet innentől igazán nagyon egyszerű. Mindössze annyit kell tenni, hogy egymásra öntjük a nasikat olyan sorrendben, amiben akarjuk. Én a por,drazsé.csoki,mályvacukor sorrendet választottam, hiszen ez így még mutatósabbá teszi. 
Remélem tetszett a bejegyzés és segítségül szolgált az ünnepekre való készülődésben. :)

Ezek is tetszhetnek

0 Vélemény?

Flickr Images