Swift

♡ Karácsonyi készülődés ♡ díszpárna régi ingből


Sziasztok!

Nem tudom, ki mennyire tudja, de egyenesen odavagyok a lakberendezési cuccokért, főleg, ha azokat saját magam készítem el. Rengeteg párnám, díszem, képem van a szobámban amit én alkottam, vagy kaptam egy barátnőmtől aki úgyszintén ő maga készítette. Természetesen csak mértékletesen, ízlésesen kipakolva a cuccokat, mert nem szép ha valami túlzsúfolt szerintem ;)
Ilyenkor, karácsony táján készül talán a legtöbb dolog, hiszen a környezetemben szerencsére sokkal inkább részesíti előnyben mindenki a home made dolgokat, mint a leugrok a boltba és veszek valamit gyorsan tárgyakat. Úgy gondoltam, hogy a karácsonyfaégők és a kis képek a falamon nem teremtik meg eléggé a szobámban a karácsony hangulatát, hiányzott még valami piros. Ebből a hiányérzetből kerestem elő az egyik, régebbi, az edzések során kiszakadt kockás ingem, és kezdtem neki egy újabb általam imádott díszpárna készítésébe, amit ti is könnyen megalkothattok.

Amikre szükségetek lesz:
♡ régi ing (lehetőleg piros vagy zöld a karácsonyi hangulatért)
♡ díszpárna bélés
♡ a bélésnek a huzatja
♡ ragasztópisztoly vagy varrógép
♡ olló
♡ biztostűk

A történet maga tényleg roppantul egyszerű szerintem. 
Első lépésnek ki kell teríteni az inget, de ügyeljünk arra, hogy biztosan szépen illeszkedjen mindenhol. Itt most nagyon fontos a pontosság. Ezt követően helyezzük rá az általunk kiválasztott díszpárna huzatját oda, ahonnan a párnát ki akarjuk majd vágni. Én főként arra ügyeltem, hogy benne legyen a az édes kis zsebecske, és a gombok pont a párna közepén legyenek. 

Miután sikerült megtalálnunk a helyt a párnánknak gombostűk segítségével rögzítsük a huzatot az inghez, ezzel magunknak megkönnyítve a körbevágást. 
Mikor elkezdjük kivágni az ingből a párnát hagyjunk rá egy olyan 1cm-t a széleire. Itt fogjuk beragasztani/összevarrni majd a párnát, így nem áll fenn az a aveszély hogy nem fér majd bele a párnánk a huzatba.
Figyeljünk oda, hogy miután kivágtuk az anyagot, fordítsuk ki, vagyis itt nálam a két kockás része volt egymás felé fordítva, úgy ragasztottam őket össze a szélén. Én azért döntöttem a ragasztás mellett, mivel este készítettem a párnát és már nem akartam zajongani a varrógéppel. Természetesen számomra mindkét módszer ugyanolyan hatékonynak bizonyult.
Miután sikerült rögzíteni egymáshoz a két anyagot annyi volt a dolgom, hogy kigomboltam a felső részét, majd kifordítottam ezzel megkapva a tényleges huzatot, és csak beletömtem a párnámat. 
Szerintem nagyon aranyos, és ha egy sima piros ingből csináljuk olyan hatást kelthet a fehér párna alatta, mintha a mikulásnak kerekedne a pocakja ^^
Remélem tetszett a bejegyzés és segítségül szolgált az ünnepekre való készülődésben. :)

Ezek is tetszhetnek

0 Vélemény?

Flickr Images