Swift

Segítő appok ♡ back to school


Sziasztok!
Nos, mára már mindenkinek elkezdődött az iskola, és ez alól én sem vagyok kivétel, még akkor sem ha a kötelezettség csupán egy hete tart. Legjobb információim szerint hamarosan jópár modulzáróvizsga elé kell majd néznem, és úgy gondoltam mostmár igazán bekeményítek.
Manapság a telefonunk elengedhetetlen holmink a mindennapi életben. Az esetek többségében hőnszeretett kis kütyünk csak elvonja a figyelmünk, csökkenti a koncentrációnk, és sajnos sok esetben az érdemjegyeink minőségén is csökkent. Persze csak ha nem megfelelő módon használjuk mi. Sok cég, fejlesztő rájött arra, hogy nem csak játékokkal, és képnézegető appokkal lehet teletömni telefonjain áruházát, hanem segítségül is szolgálhat nekünk. Ezen alkalomból hoztam nektek bemutatásra 3+1 appot, amit én is szeretettel használok, és már az elmúlt évben is használtam annak érdekében, hogy javítsak a koncentrációmon, valamint hogy rendszerezzem, nyomon követhessem a napjaimat a mobilomon is.
1. Forest
Ezt az alkalmazást már nagyon, de nagyon régóta használom, hiszen első látásra szerelem volt. Sokak hülyeségnek tartják, és nem veszik komolyan, de akik egy kicsit is érzékenyebb lelkűek, vagy lelkiismeretesek, azokra igazán jó hatással van.
A lényeg mindössze annyi, hogy minden nap felnevelhetsz egy egész erdőt, pusztán azzal, hogy nem nyomkodod a telefonodat. elsőre furcsán hangzik, de én például sose tudtam megállni, hogy ne nyúljak legalább egy válaszüzenet erejéig a telefonomhoz tanulás közben, és abbol a "csak egy válaszból" minimum félórányi instagrammozás, vagy beszélgetés lett. EZ egy aranyos kis ösztönzés lehet az ilyen esetek elkerülésére.
Tömören fogalmazva beállíthatod, hogy mennyi ideig nem akarsz a telefonodhoz nyúlni, ami az idő hosszúságától mérve egy bokrot, vagy egy fát fog kimutatni. Ezután csak lezárod a telefonodat, és elkezdesz dolgozni, tanulni, főzni, vagy amivel éppen foglalkozni szeretnél. Ha lejárt az idő akkor a telefonod jelez, és máris van egy növénykéd az erdődben. :) 
Ha véletlenül feloldod a telefonodat mert elfelejted sincs baj, mert akkor az alkalmazás jelez, hogy még nem telt le az időd, menj vissza és csináld a dolgod, amíg nő a kis hajtásod. Viszont...ha mégse bírnád ki azt az időt a telefonod nyomkodása nélkül, és kilépsz az alkalmazásból akkor a fád meghal, és az erdődben ott lesz az elpusztult kis növényed a nemkitartásodat jelképezve. :(
Természetesen a kitartás sem marad jutalom nélkül, hiszen minden fa után, attól a nagyságából adódóan kapsz aranyat, amiből különböző különleges fa típusokat tudsz vásárolni, mint például a faház, vagy a japán sakura. Kissé talán tényleg idétlen de szerintem rendkívül aranyos, és számomra meglehetősen motiváló :)


2. Challenge calendar
Ez már kicsit kezd átmenni a napi időbeosztás kategóriába, amihez van egy precízebb alkalmazásom is, de azt a későbbiekben be is mutatom. Ez egy lightosabb verzió,azoknak akik úgy érzik kissé szét van esve az életük, mégse akarnak túlságosan kötött időbeosztáshoz alkalmazkodni. 
A lényeg annyi, hogy megnevezünk négy dolgot, amit biztos, hogy végre akarunk hajtani a ap folyamán.Ezeket be is jelölhetjük, majd választhatunk háttérszínt és formát is amit az alkalmazás négy felé oszt. Ha elvégeztünk egyet akkor azt kitölti nekünk, és mikor mindet sikerült végrehajtanunk lesz teljes az ábránk.
Valószínűleg ez még az erdőmnél is idétlenebb, de engem igazán el tud szórakoztatni.


3. Daylio
Nem tudom, ki hogyan van vele, de én csak akkor tudok maximálisan teljesíteni a munkában, valamint a suliban is, ha rendezett az életem, jó a közérzetem és igenis nyomon tudom követni, mikor mi bajom volt, és hogyan sikerült megoldást találnom rá. Sajnos az elmúlt időben kezdtem kissé szétszórt lenni, így sokszor volt megmagyarázhatatlanul rossz a közérzetem és egyszerűen nem tudtam, mit kezdjek magammal, hogy ne kerülgessen a sírógörcs.
Ez az app csak nemrég került a szemeim elé, és úgy gondoltam teszek vele egy próbát. A lényege mindössze annyi, hogy bizonyos időközönként, mikor a telefonod felhozza, vagy éppen eszedbe jut, feljegyzed, hogy milyen a hangulatod, és éppen hol vagy, mit csinálsz, hogy így érzed magad.
Írhatsz megjegyzéseket, hogy például mit fogsz ezután csinálni, hogy esetleg javuljon a kedélyállapotod, így a későbbiekben talán könnyebb lesz rájönni a megoldás nyitjára.
Számomra ez egy hasznos dolog volt, valamint aranyosnak találom, hogy tényleg az égvilágon mindenféle kis figurák vannak hozzá, amiket szabadon elnevezhetsz, így tényleg nincs olyan tevékenységed, amit ne jegyezhetnél fel :)


4. Timetable
Ez az utolsó, és talán az egyik leghasznosabb alkalmazás amit most szeretnék nektek bemutatni. A Timetable, vagyis órarend app egy amolyan igazi diáknaptár funkciót lát el. Beleírhatod az egész órarended, különböző színekkel megjelölve mindet, mikor milyen vizsgád lesz, vagy merre kell menni, mikor van esetleg diákmunkád, edzésed, stb.
Szerintem jóval több funkciót lát el, mint egy sima naptáralkalmazás, valamint jóval átláthatóbb is. Nekem személy szerint azért vált rendkívül hasznossá, mert a hét minden napján máskor kell iskolába mennem, és mindig más tanárral töltjük az egész napokat, így tehát könnyebben nyomon tudom követni a dolgokat. Nem mellesleg könnyebben eligazodok, hogy mikor megengedett a késés.
Tökéletesen nyomon lehet követni a vizsgák időpontjait, valamint ami nagy előny sokak számára, hogy ez az alkalmazás teljes mértékben magyar nyelvű :)

Ti milyen appokat használtok ilyesmi ügyekre? Milyen egyéb alkalmazásokról szeretnétek esetleg még látni ilyen bemutatókat? Írjátok meg kommentbe, érdeklődve várom őket. ^^

Ezek is tetszhetnek

9 Vélemény?

 1. Nagyon hasznos bejegyzés lett, köszönöm a tippeket!😃
  Üdv.: Reni

  VálaszTörlés
 2. A Timetable alkalmazást magam is használom. (: Szerintem is nagyon jó, s láttom, hogy mely napjaim a leghosszabbak, melyek a legrövidebbek. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, ezzel én is hasonló helyzetben vagyok. Így ha a határidőnaplóm nincs is nálam se vagyok teljesen elveszve :D

   Törlés
  2. Már tegnap letöltöttem a többi alkalmazást, és még unalmas órákon is inkább nyitott szemmel alszok, mint elővennék egy pdf-t és elkezdenék olvasni. :D <3

   Törlés
 3. Ez annyira király, pont jókor találtam rá :)
  Ha esetleg azóta is vannak ilyen jó appjaid azokat is szívesen látnám :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy segített ^^ igen, így vizsgák közeledtével tervezek egy második bejegyzést ebből ;)

   Törlés
 4. Erről a Forest nevű appról sosem hallottam még, de szerintem letöltöm, mert én is nagyon telefonmániás vagyok, főleg ha tanulnom kell :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Haha ezzel nem vagy egyedül! :D Szerencsére nekem a természet szeretetem sokat segített abban, hogy ne babráljam a kütyüm ;)

   Törlés

Flickr Images