Swift

♡ Karácsonyi készülődés ♡ mikulásos ajtódísz


Sziasztok!
Lassan de biztosan elkezdünk kifele haladni a gyönyörű narancssárgás őszből, egyenesen bele a hideg, didergős, ám de reményeink szerint gyönyörű fehérséget nyújtó télbe. Kevesebb, mint egy hónap múlva már itt van mindenki egyik kedvenc, pocakos, csokikat osztogató bácsijának éjjele, s ezt követően, kicsivel több mint egy hónap múlva meg már díszíthetjük is a karácsonyfánkat. Az idén szokatlanul hamar tört rám az ünnepi lelkesedés, de úgy gondoltam ebből hátrányom nem származhat, és így legalább nektek is betudom mutatni, hogy miket készítek idén akár dekorációnak, akár ajándéknak. Ezáltal ha megtetszik nektek az ötlet, akkor ti is még időben be tudjátok szerezni a hozzávalókat és elkészíteni azt a sok dolgot, amit tervezek veletek megosztani. :)
Mint már említettem hamarosan itt a mikulás, aki valljuk be egy meghatározott alakja az ünnepeknek. A karácsonynak általában a piros és az arany a fő színe, és ezeket felhasználva alkottam meg egy szerintem igazán aranyos kis díszt, amit mi a bejárati ajtónkra tervezünk majd kitenni, de akár a szobába is felakasztható természetesen.
A megalkotását nagyjából közepes nehézségi fokra helyezném, mivel igazán pepecs munka, de szerintem megéri a végeredményt. :)

Amit be kell szerezni:
♡egy szivacs karika attól függően, hogy mekkora ajtó díszt szeretnél
♡ apró, piros karácsonyfadísz gömbök
♡ plusz díszítő elemek, mint például fagyöngy levél, agy apró műanyag piros bogyók
♡ fekete és aranyszínű karton
♡ piros festék
♡ ragasztópisztoly
♡ piros fonál

Legelőször is azzal kezdtem mindent, hogy míg a ragasztópisztoly melegedett szépen sorban leszedegettem a díszekről az arany tetejüket, mivel azokra most egyáltalán nem volt szükségem. Fogalmam sincs, mihez fogok kezdeni majd velük, de megpróbálok arra is kitalálni valamit :)
Ha ez megvolt a kis piros bogyós ágaimat aprítottam fel kisebb csonkokra, hogy könnyebb legyen díszíteni vele a végén.
Mint a kép is mutatja az volt a következő dolgom, hogy a fehér szivacsot pirosra mázoltam, így kevésbé lesznek feltűnőek az esetleges rések majd a végeredményért. Fontos dolog még, hogy a gömböket megfogva kis lyukakat képeztem a szivacsba, így tudom, melyiket hova a akarom rakni, de egyszerre nem csináltam túl sokat, mert abból úgyis csak kavarodás lenne.
És akkor most következett az igazán mojolós része. Minden egyes kis gömböt egyenként jól oda kellett ragasztani a szivacshoz. Hogy biztos legyen a tartás magába a lyukba, egy kis ívben köré, valamint a már meglévő, mellette lévő gömbökre is kentem egy kis ragasztót, hogy biztosan minden oldalról megkössön és ne peregjen le a későbbiekben.
Kissé logikusan kell az elhelyezéseket csinálni, hiszen a gömbök kinyomhatják egymást, így jól meg kell tartani, míg meg nem szilárdul a ragasztó. Viszont vigyázni is kell, nehogy túl erősen nyomjuk! Tapasztalatból mondom....nem kellemes érzés ha elpattan egy ilyen kis gömb és elvágja az ujjad :c
Mikor minden is gömb a helyére került következett az, amitől igazán kis ünnepies lesz a koszorú. Mint fenn említettem a mikulás jelentős alakja az ünnepeknek, így ez a dísz is hozzá fűződik. fekete kartonból vágjunk ki egy akkora csíkot amekkorára az övet szeretnénk. Nekem egy 9cm széles volt, de hosszra a díszhez mértem. Ezt ragasszuk fel, majd amíg szárad az arany kartonból vágjuk ki magát az övcsatot. Nekem ez 9cm széles és 11cs hosszú volt. A közepére vágjunk egy tetszőleges nagyságú lyukat, majd ragasszuk fel a fekete papír csíkra.
Én csak azután, hogy kész volt a mikulás öve ragasztottam rá a kis díszítő bogyókáimat, majd a hátára a fonalat minek segítségével fel lehet akasztani.
Nekem mindennel együtt nagyon maximum másfél-2órát vett igénybe a dolog az ujjam bekötözésével együtt.
Remélem tetszett a bejegyzés és segített nektek is ráhangolódni kicsit az ünnepi készülődésre. :)

Ezek is tetszhetnek

0 Vélemény?

Flickr Images