Swift

Csillogó ceruza ♡ back to school

Sziasztok!
Igen, tudom, hogy már javában tart a szeptember, ezzel együtt az iskola is, s az ilyesféle „back to scholl” bejegyzések hadát már augusztusban meg kellett volna kezdenem, de hát…akkor még nem volt biztos, hogy nekem idén is kezdődik a tanítás. Ez csupán pár napja derült ki, igy azonnal el is kezdtem a felkészülést hogy kissé színesebbé, egyedibbé tegyem majd az iskolapadban töltött napjaimat.

Mindenki számára fontos ugyebár a megfelelő íróeszköz használata. Legtöbben, főleg középiskolában már tollat használnak az esetek többségében. Ezzel én is nagyrészt így vagyok, de legalább ugyanannyira szeretem a hagyományos grafitceruzát, mint a kék kis tintás barátainkat. Erre gondolva készítettem el ezt az igazán mutatós, ám de egyszerűen kivitelezhető íróeszközdesignt.
Amire szükségetek lesz:
♡ceruzák
♡akrilfesték
♡cellux
♡hobbiragasztó
♡csillámpor
♡ecset

Nos valójában a történet tényleg végtelenül egyszerű. Mivel én egy színes mintával ellátott ceruzát szereztem be, így legelőször is el kellett távolítanom a műanyag borítást, hogy magát az alap fa ceruzát tudjam felhasználni. AZ ilyen egyszerű a legjobb, mert a fa jobban magába szívja a festéket, mint már a simára csiszolt és bevont társai. Ezután a ceruza végén lévő fém és radír részét körbetekertem celluxszal, ami arra jó, hogyha ezután elkezdtem festeni, nem lett az a része festékes, és igy még a fémes részénél is tökéletes fedést biztosított. Az akrilfestéknek van egy olyan jó tulajdonsága, hogy nem kell sok idő, hogy megszáradjon így hamar fel tudtam vinni, egy második réteget is a szebb szín érdekében, majd miután ez is megszárad szedtem csak le a cellux réteget. Innentől már csak pár perc é kész is volt a ceruza főbb díszítése, ugyanis nem kellett mást tenni, mint a fémes részét bekenni vékonyan hobbi ragasztóval, majd belenyomni/forgatni a csillámporba. Pár pillanatig hagytam benne, majd kihúzva egy másik ecsettel sepertem le a felesleget, úgy nyomkodva rá kissé a csillámport, hogy biztosan benne maradjon. Ezután csak pár perc száradás kell neki, és már kész is van. Természetesen ez gyakorlatilag akármilyen színkombináción használható, engem még az arany-fekete felállás is rendkívül vonz. Természetesen ez már a ti stílusotokra van bízva, milyen kombinációkat használtok.
Remélem tetszett nektek ez a bejegyzés, ha bármi kérdésetek van a témával kapcsolatban, vagy csak úgy, azt ide kommentbe nyugodtan írjátok le, vagy akár a chatbe is kapcsolatba léphettek velem. :)
Sziasztok!

Ezek is tetszhetnek

0 Vélemény?

Flickr Images