Swift

Mi került elő? ♡ Fém lámpások


Sokszor a pincénkben, erkélyünkön vagy legfőképpen a nagyinál olyan elfeledett, mások szerint hasznavehetetlen dolgokat találni, amiket már lehet kidobásra szántak, hogy azt nem is sejti az ember. Személy szerint akárhova megyünk, s tudom, hogy az ott található dolgok a családom tulajdonát képezik, nem bírom megállni, hogy ne kutaszkodjak kicsit. Valójában ezt a bejegyzést, már egy hónappal előbb közzé akartam tenni, emiatt van, hogy a most fehéres, világosszürkés falam még lila a háttérben.

Rendszerint tartózkodom az erkélyünkön, hiszen mindig van mit ültetgetni vagy kis cserépbe, vagy az erkélyládákba. Egy ilyen alkalommal találtam meg a sarokba eldugva ezeket a szép, de már kifakult és kopott, koszos lámpásokat, mikre már senki nem emlékezett, s vettem kezelésbe.Itt igazából nem lehet pontosan beszerezni a hozzávalókat, csupán ha régiségvásáron, vagy ugyancsak valahol a kacatok közt találsz lámpást éri meg ezzel a módszerrel felújítani, máskülönben már készen lehet venni ugyanilyen mécseseket lakberendezési üzletekben.
Ha viszont neked is van otthon egy régi, kopott megfakult darabod, akkor ezeket szerezd még be hozzá:
fújható festék (festékszóró)
papír cellux ( azt hiszem ennek ez a megnevezése)
újságpapír

Legelőször is  takarítással kell kezdeni. Mivel nekem évek óta az erkélyen hánykódtak így telement porral, földdel, ezt kellett kisepregetnem belőlük, majd eltávolítva a régi, üres mécseseket töröltem át az üveglapocskákat hogy szép tiszták és átláthatóak legyenek.
Amint ezzel meg vagyunk fogva a papír ragasztószalagot fedtem be az üveget. Ez kismilliószor könnyebb, mint utólag kapargatva a festéket az üvegről. Ha ezzel megvagyunk nincs is más dolgunk hátra, mint fogni a festékszórókat, és az újságra téve a mécseseket szépen minden oldalról lefújni őket. Vigyázni kell, nehogy túl közelről fújjuk, mert akkor elfolyhat és azt szinte lehetetlen úgy leszedni, hogy utána egyenletes felületet tudjunk festeni. Végezetül csak hagyni kell úgy egy éjszakát száradni a biztos száradás érdekében, majd leszedve a papírragasztót tehetjük is bele a mécsest. Természetesen a kis láng nélkül is remek díszítőeleme a szobának, nekem könyvtámaszként remekül funkcionál.
Remélem tetszett nektek ez a bejegyzés,és a hasznotokra válik!
Sziasztok!

Ezek is tetszhetnek

0 Vélemény?

Flickr Images