Swift

Csillámos faldísz - DIY


Ezt a mutatós, és igazán egyszerűen elkészíthető díszt a legrégibb, és a mai napig is egyik legjobb barátnőm születésnapjára készítettem el. Mindössze talán másfél, maximum két órát vett igénybe, és az eredmény igazán szemet gyönyörködtető lett! Íme az elkészítés módja:
Kezdjük is akkor a hozzávalókkal.

-festő vászon
-fekete és fehér festék (lehetőleg akrill)
-egy kinyomtatott sablon szarvasról (vagy akármi másik mintáról)
-ragasztó (hobbi a legjobb)
-csillám por
-ecset(ek)
-grafitt ceruza a minta megrajzolásához
-vonalzó a csíkozáshoz


Elkészítése:
Legelőször is a formát vágjuk ki, mit majd a vászon közepére-vagy ahova szánjuk- akarunk csillám porral ábrázolni.
Ezt rögtön utána körbe is rajzolhatjuk, majd miután ez felkerült vászonra ejtsük meg a csíkozást, és előre jelöljük be, melyik csík lesz fekete és melyik a fehér. Ezt elég pár csíkkal is, csak mi tudjuk, melyiket melyiknek szánjuk.
Innentől jön a dolog igazán pepecs része, a festés. Itt igazán a szarvas vonalánál kell figyelni, nehogy bemenjünk a vonalon. Ezután már csak a festék száradására kell várni, mi az esetemben igazán gyorsan bekövetkezett.
Végül pedig a dolog csillámos része. Itta  ragasztóval roppant gyorsan kell dolgozni, mivel a hobbi ragasztó amilyen tartós, olyan hamar is szárad. Én ezt úgy oldottam meg, hogy darabokként egy kis részt beragasztóztam, majd be is szórtam csillám porral.
Ezt is hagyni kell megszáradni, majd egy nagyobb ecsettel, vagy egy púderpamaccsal lesöpörjük róla. Ne aggódjunk, ha hagytuk megszáradni, és egy kicsit bele is nyomkodtuk a ragasztóba a csillám port, akkor a minta helyéről nem fog lejönni.
Végezetül ha biztosra  akarunk menni, akkor a fixáláshoz még egy kis hajlakkal le is fújhatjuk és akkor ez egy kicsivel több csillogást is ad neki. :)Remélem mindenkinek tetszett az én első DIY bejegyzésem, és hasznotokra is válik! ^^

Ezek is tetszhetnek

0 Vélemény?

Flickr Images